Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο λαός να επιστρέψει τον εκβιασμό


Τόσο από εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, όσο και από παράγοντες της Ευρωζώνης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, εξελίσσεται ένα πογκρόμ εκβιασμών σε βάρος του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα εντός και εκτός του «Μεσοπρόθεσμου». Με μοιρασμένους ρόλους, εκβιάζουν για συναίνεση, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η χρεοκοπία είναι μονόδρομος. Οι εκβιασμοί, από όπου κι αν προέρχονται, βάζουν μπροστά το δίλημμα «ή Μεσοπρόθεσμο ή στάση πληρωμών». Ζητάνε, δηλαδή, από τον χρεοκοπημένο λαό να κάνει θυσίες για να πτωχεύσει ελεγχόμενα η χώρα και να γλιτώσει η ντόπια πλουτοκρατία τη μεγάλη ζημιά.
Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και τον κομματικό ανταγωνισμό, τον αποπροσανατολισμό σιγοντάρουν τόσο η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., όσο και οι δυνάμεις εκείνες που ανάγουν το χρέος σε κύριο ζήτημα, επιδιώκοντας να καναλιζάρουν τις διεκδικήσεις στο ένα ή το άλλο μέτρο διαχείρισης του χρέους. Ολα τα σφυριά της άρχουσας τάξης προβάλλουν το χρέος και τα δάνεια ως το κύριο, για να περιορίσουν τη συζήτηση στη μια ή την άλλη μορφή μέτρων. Απειλούν με στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, αποκρύπτοντας ότι τα χρήματα από τα δάνεια δεν προορίζονται ούτε για μισθούς, ούτε για συντάξεις, ούτε για επιδόματα, αλλά για να γεμίσουν τις τσέπες τους οι δανειστές της χώρας και οι κεφαλαιοκράτες με επιδοτήσεις και προνόμια.
Οι εκβιασμοί στοχεύουν στο λαό. Αυτόν θέλουν να τρομοκρατήσουν με τα διλήμματα «σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία». Το λαό θέλουν να στήσουν στη γωνία, να τον κάνουν να αγωνιά και να πασχίζει για τη σωτηρία των μονοπωλίων, να θυσιάζει το μισθό του, την ασφάλισή του, την ίδια του τη ζωή για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Αποκορύφωμα αυτών των εκβιασμών είναι η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεσε τον εκβιασμό ως εξής: `Η ψηφίζεται και υλοποιείται το «Μεσοπρόθεσμο» ή βγαίνουν τα τανκς στους δρόμους.
Ο λαός πρέπει να επιστρέψει τους εκβιασμούς. Η οικονομική κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού, κρίση του κεφαλαίου, δεν την προκάλεσε ο λαός και γι' αυτό πρέπει να αρνηθεί να την πληρώσει. Να τινάξει από πάνω του τους εκβιασμούς, να απαντήσει ότι δε χρωστάει, του χρωστούν. Η αξιοπρέπεια του λαού, σήμερα, συνδέεται με τη λεβέντικη απόκρουση των εκβιασμών, με την αποφασιστική πάλη ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για την ανατροπή της εξουσίας τους. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι ανυποχώρητοι απέναντι στον εκβιασμό. Γιατί αν υποχωρήσουν, τότε ο επόμενος που θα εξαπολυθεί εναντίον τους θα είναι ακόμα χειρότερος. Τώρα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο λαός να οργανώσει την πάλη του. Να πυκνώσει τις γραμμές των ταξικών σωματείων, να διαδηλώσει στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να ανοίξει με την πάλη του το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου