Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καταγγελία για τη βάρβαρη επίθεση


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Παιδείας σε γονείς και εκπαιδευτικούς

 

 

 

 
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στην αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Γονέων, των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και των διοριστέων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Παρά το γεγονός πως η συνάντηση ήταν προκαθορισμένη εδώ και ημέρες και η ηγεσία του ΥΠΕΠΔΒΜ είχε απαντήσει καταφατικά, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η διαμαρτυρία των Ομοσπονδιών Γονέων και του ΠΑΜΕ είχε σκοπό να εκφράσει την αγανάκτηση για τα χιλιάδες κενά και τα εκατομμύρια των χαμένων διδακτικών ωρών που θα υπάρξουν κατά τη νέα σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα, είχε σκοπό να απαιτήσει αποκλειστικά μόνιμους, συμπληρωματικούς διορισμούς, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά (20.000). Το αίτημα αυτό ικανοποιεί και το αίτημα όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών, αλλά και των διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για αποκλειστικά μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους.
Μόλις χτες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καλύψει τα κενά με χιλιάδες ωρομίσθιους και αναπληρωτές (15.500 συμβασιούχους). Συμπαραστάτη σε αυτή την αντεργατική πολιτική η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρήκε την ηγεσία τη ΔΟΕ και για το λόγο αυτό εισέπραξε δημοσίως από τον πρόεδρό της ΔΟΕ δεκάδες μπράβο και συγχαρητήρια για την απόφασή της αυτή.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΔΒΜ δέχτηκε να συναντηθεί χτες με την ηγεσία της ΔΟΕ, με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ και επέλεξε να στείλει τα ΜΑΤ εναντίον του ΠΑΜΕ, του γονεϊκού κινήματος και των αγωνιζόμενων ανέργων και αδιόριστων εκπαιδευτικών.
Είναι φανερό ότι και οι εκπαιδευτικοί δεν υποφέρουν μόνο από την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και από τις συμβιβασμένες-υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του ΥΠΕΠΔΒΜ πως απέναντι στη βία που ασκούν απέναντι στο εργατικό κίνημα θα απαντήσουμε με την μαζική δύναμη του κινήματος. Τέτοιες ενέργειες δε θα μείνουν αναπάντητες από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μας πεισμώνουν περισσότερο. Δείχνουν τον τρόμο τους μπροστά στη λαϊκή αντίδραση.
Ο δρόμος των λαϊκών στρωμάτων είναι ένας: οργάνωση από τα κάτω, δυνάμωμα της ταξικής πάλης, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετωπική συσπείρωση εργαζόμενων γονέων-μαθητών-εκπαιδευτικών, συμμαχία εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την Παιδεία και την Κοινωνία των λαϊκών αναγκών.