Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η ευθύνη στο λαό


Καιρό τώρα τα σενάρια για κυβέρνηση ικανή να επιβάλει στο λαό τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι απαίτηση του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και προπαγανδίζεται ως τέτοια απαίτηση από τα συγκροτήματα των αστικών ΜΜΕ. Σενάρια κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης», συναίνεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ανασχηματισμού με τη συμμετοχή διαφόρων προσωπικοτήτων εντάσσονταν στην ίδια στρατηγική. Εκβιάζουν το λαό να υποταχτεί στην πολιτική που τον καταστρέφει, απειλώντας ότι χωρίς τα συγκεκριμένα φριχτά μέτρα καταστρέφεται η Ελλάδα, έρχεται χρεοκοπία της χώρας, ενώ έχουμε συνεχή χρεοκοπία του λαού.
Χτες εμφανίστηκε ξαφνικά το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με πρωθυπουργό και στελέχη κοινής αποδοχής τους, που γρήγορα μετεξελίχθηκε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Οποια και αν είναι η «ανασχηματισμένη» κυβέρνηση θα πάρει άνευ προηγουμένου μέτρα σε βάρος του λαού.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό στους δρόμους, ζητά εκλογές για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης.
Ο λαός να επέμβει, να τιμωρήσει, να επιφέρει μεγάλα ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα σε όφελός του, με μαζική εγκατάλειψη των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το μη εγκλωβισμό στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ ενισχύοντάς το αποφασιστικά, ενισχύοντας την πολιτική ρήξης και ανατροπής των μονοπωλίων.
Η ευθύνη είναι στο λαό, να ανοίξει ένας δρόμος ουσιαστικής αντεπίθεσης και διεκδίκησης. Να κόψει το γόρδιο δεσμό με το μαχαίρι της πείρας, της γνώσης και της δίψας για δικαιώματα, ενισχύοντας την προοπτική ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι...


Ασταμάτητα ήταν τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα, όταν οι απεργοί στους δρόμους και στα πεζοδρόμια αντιλαμβάνονταν το μπλοκ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που βρέθηκε μαζί με τους χιλιάδες εργάτες απεργούς στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και πορεύτηκε μαζί τους έως το Σύνταγμα. «Οι βουλευτές του ΚΚΕ μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζί με το λαό στους δρόμους του αγώνα», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.