Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Αγωνιστικό καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς 
Συνάδελφε νεοδιόριστε, καλωσόρισες στο «δημόσιο» σχολείο.
Το σχολείο αυτό απέχει πολύ απ' το σχολείο των λαϊκών αναγκών. Ο μόνιμος διορισμός σου είναι κατάκτηση του κινήματος και δική σου, όμως ο δρόμος δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Η επίθεση στα δικαιώματα του Λαού και της Νεολαίας, που έχουν εξαπολύσει από κοινού πλουτοκρατία-ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε., με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν έχει ημερομηνία λήξης. Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, θέλουν να τελειώνουν με ό, τι θυμίζει λαϊκό δικαίωμα, εργατική-λαϊκή κατάκτηση. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που επιδιώκουν σημαίνει πιο φτηνή εργατική δύναμη, ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Τα μέτρα αυτά σε θίγουν και ως εργαζόμενο και ως παιδαγωγό των παιδιών του Λαού.

  • Με τα τελευταία μέτρα λεηλατείται ο μισθός του εκπαιδευτικού. Χαρακτηριστικά, ένας νεοδιόριστος χάνει επιπλέον 2000 ευρώ το χρόνο σε σχέση με τον ήδη κουτσουρεμένο μισθό του 2009. Έρχονται κι άλλα μέτρα! Μάλιστα στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπεται η μη καταβολή ακόμα και του επιδόματος για τα Χριστούγεννα! Το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα πετσοκόψει παραπέρα τους μισθούς μας!

  • Οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δέχονται ισχυρότατο πλήγμα. Καταργείται η μονιμότητα και η οργανικότητα της θέσης, ο εκπαιδευτικός γίνεται λάστιχο για να καλύπτει κενά από σχολείο σε σχολείο, από νομό σε νομό, υποχρεώνεται να δουλεύει υπερωριακά.

  • Οι Ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται, ενώ χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί πετιούνται στο δρόμο.

  • Με το τελευταίο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, οι συντάξεις μετατρέπονται σε ένα προνοιακό επίδομα και αυτό στα βαθιά γεράματα. Σχεδιάζεται άμεσα η πλήρης κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, του ΕΦΑΠΑΞ και η αύξηση των εισφορών για υγεία-σύνταξη.

 
Να θυμάσαι πάντα ποιος είσαι!
Εργαζόμενος κι όχι «κρατικός υπάλληλος» της υποταγής. Παιδί εργαζομένων κι όχι εφοπλιστών. Επιστήμονας κι όχι παπαγαλάκι της νέας τάξης. Παιδαγωγός κι όχι ταξιθέτης ψυχών και μαθητών.
Στο δημόσιο σχολείο, όπως και στην κοινωνία, δε μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες, δε μπορείς να' χεις δυο αφεντικά: ή τη μόρφωση όλων των μαθητών σου θα υπηρετείς ή την κυριαρχία και την κερδοσκοπία των αφεντικών. Μην υιοθετήσεις την ιδεολογία και τα «αυτονόητα» της νέας τάξης.
Να συνεχίσεις να λες:
«Γνώση» κι όχι «πληροφορίες». «Μόρφωση» κι όχι «κατάρτιση» ή «δεξιότητες». «Εργασία» κι όχι «απασχόληση». «Δικαιώματα» κι όχι «ευκαιρίες».
«Σταθερά-μόνιμα» κι όχι ευέλικτα.

 

Στα ΠΕΚ θα σου πουν ψέματα πολλά!
Τα ΠΕΚ δεν έχουν καμία σχέση με την επιμόρφωση. Είναι μια καρικατούρα της επιμόρφωσης. Μόνη λύση είναι η ετήσια περιοδική επιμόρφωση μέσα από πανεπιστημιακές-παιδαγωγικές σχολές με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Τα ΠΕΚ είναι «Προγράμματα Ευρωενωσιακής Κονόμας» και χειραγώγησης, ώστε να δεχτείς να γίνεις προπαγανδιστής του «νέου σχολείου», της αγοράς και της ημιμάθειας!

 
Η θέση σου είναι στον αγώνα
Στον πόλεμο που σου έχουν κηρύξει απάντησε με το ΠΑΜΕ.
Αυτοί που σε «καλωσορίζουν» με χτυπήματα στην πλάτη και κουβέντες κατανόησης, είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να σε κάνουν υποτακτικό και γονατιστό. Είναι οι ίδιοι που θα επιδιώξουν να σε «καλωσορίσουν» στον κόσμο του αυταρχισμού, των διευθυντών εκπαίδευσης, των προϊσταμένων και των πάντα πρόθυμων κολαούζων τους. Θα επιδιώξουν να σε «καλωσορίσουν» στον κόσμο του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, σε αυτούς που έχουν βάλει πλάτες στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική, που έχουν συμβάλλει στην ενσωμάτωση του κινήματος των εκπαιδευτικών.

 
Το Π.Α.ΜΕ. δίνει εξετάσεις στους εργαζόμενους. Απέδειξε πως είναι η μόνη δύναμη, που μπορεί μαζικά-ταξικά-αποφασιστικά να αντιπαρατεθεί με αυτή την πολιτική.
Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος!
Οργάνωσε μεγαλειώδης ταξικούς αγώνες, που στρίμωξαν τους καπιταλιστές και την κυβέρνηση. Κέρδισε μικρές και μεγάλες νίκες. Πάρθηκαν πίσω απολύσεις. Κατακτήθηκαν μισθοί πάνω από την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ.
Η Δύναμή του πηγάζει από το γεγονός πως δεν παλεύει για μια άλλη διαχείριση του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος, παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, παλεύει η εργατική τάξη μαζί με τα λαϊκά στρώματα, να πάρει στα χέρια της την εξουσία, τον πλούτο που παράγει.
Γι' αυτό το λόγο δέχεται τόνους λάσπης και συκοφαντίας!

 

 

 
Έλα με το ΠΑΜΕ!
Η ελπίδα βρίσκεται στο δίκιο της ταξικής πάλης
Έλα στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά
και στη μόρφωση όλων των παιδιών.
Συσπειρώσου στις επιτροπές του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ και στο ΣΥΛΛΟΓΟ.