Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: «Αποδέσμευσε» 11 δισ. ευρώ στις ... τράπεζες

Στα 97,5 δισ. ευρώ διογκώθηκε ο πακτωλός με τα τζάμπα κεφάλαια

Πρόσθετη ρευστότητα ύψους 11 δισ. ευρώ άντλησαν μόνο για το μήνα Μάη του 2001 - και χωρίς καμιά απολύτως τυμπανοκρουσία - οι ντόπιες τράπεζες μέσω του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Στο σύνολό τους εμφανίζονται δανεισμένες με το αστρονομικό ποσό των 97,5 δισ. ευρώ - πάνω από 42% του παραγόμενου ΑΕΠ! - από 86,8 δισ. ευρώ τον Απρίλη του 2011.
Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι η διόγκωση της «εξάρτησης» έχει να κάνει με την παραπέρα όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, με εκδηλώσεις όπως με τη μαζική απόσυρση καταθέσεων, το μέγεθος των οποίων είναι τέτοιο που «δείχνει» τεράστιες εκροές προς τους ασφαλείς παραδείσους της πλουτοκρατίας. Η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί έχουν «υποδείξει» στις ντόπιες τράπεζες τη «σταδιακή απεμπλοκή» τους από τα σχεδόν τζάμπα κεφάλαια, που, κάθε τρεις και λίγο, διοχετεύονται από την ευρωτράπεζα. «Υπόδειξη» που οι ίδιοι «ξέχασαν», προκειμένου να τους διευκολύνουν για λογαριασμό και των άλλων μερίδων της κεφαλαιοκρατίας.
Τα σχεδόν τζάμπα ποσά που οι τράπεζες άντλησαν μέσα σε 1 μήνα βάζοντας για «ενέχυρα» τα κρατικά ομόλογα φτάνουν στο ύψος της διαβόητης 5ης δόσης (12 δισ. ευρώ) από τα τοκογλυφικά δάνεια των «μηχανισμών στήριξης» με τα οποία επιχειρούν να εκβιάσουν το λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου