Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Απεργιακό προσκλητήριο για Τετάρτη 5 Μάη


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - 
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΥΜΑ
ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ 2010 ΚΑΙ 
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και τους εργοδότες μεγαλοκαπιταλιστές με την κλιμάκωση των αγώνων και τη συμμετοχή σας στην 24ωρη πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 5 Μάη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καστοριά, απέναντι από τη Νομαρχία στις 10 το πρωί.
Ενιαία όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που ζουν παρασιτικά και πλουτίζουν από τη δική μας δουλειά στο όνομα της κρίσης και αξιοποιώντας την, προσπαθούν να ισοπεδώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάχτηση. Για δεκαετίες να εξασφαλίσουν φτηνά και υποταγμένα εργατικά χέρια.
Δε διστάζουν μπροστά σε οποιοδήποτε ψέμα, σε οποιονδήποτε εκβιασμό, προκειμένου να μας πείσουν πως η διάσωση των κερδών και της ιδιοκτησίας τους είναι μονόδρομος και πατριωτικό μας χρέος, ενώ η υπεράσπιση των καταχτήσεών μας, των δικαιωμάτων μας, της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.
Τούτο τον καιρό δεν κρίνεται το χάσιμο ενός μεροκάματου, ακόμα και η απώλεια ενός μισθού, όσο και αν τα έχουμε ανάγκη. Τα αρπαχτικά της κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και οι μεγαλοεργοδότες ζητάνε πολλά περισσότερα. Ζητάνε να περάσουμε εθελοντικά και αμαχητί αλυσίδες στα χέρια και τα πόδια μας. Να αλυσοδέσουμε για χάρη των κερδών τους το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Χαμένη θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας αν δεν αγωνιστούμε.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Με ένα σύνθημα, με μια φωνή
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Όλοι στην Απεργία - Όλοι απέναντι από τη Νομαρχία στις 10.00 π.μ.