Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Για την απεργοσπαστική τροπολογία στη Βουλή 
Δελτίο Τύπου
   
Δεν έχουν το Θεό τους οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα που το υπηρετούν. Σταθερά οικοδομούν σε καθημερινή βάση νέα αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη δικτατορία των μονοπωλίων, να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα και να εμποδίσουν με την απειλή της λαιμητόμου την όποια δυνατότητα ανάπτυξης εργατικών λαϊκών αγώνων.
    Οι άθλιοι της Κυβέρνησης του κεφαλαίου, χωρίς κανένα δισταγμό, έφεραν απεργοσπαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, που σύμφωνα με αυτή αλλοδαποί τουρίστες θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση που μένουν περισσότερο χρόνο στη χώρα απ΄ όσο σκόπευαν, εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων.
    Εδώ πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που διευρύνει το απεργοσπαστικό εκβιαστικό οπλοστάσιο κράτους και εργοδοσίας σε βάρος των απεργιακών και αγωνιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων, που στόχο έχει να επεκταθεί παντού.
    Το ΠΑΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο αντεργατικό απεργοσπαστικό νομοθέτημα. Καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν κοινά συμφέροντα με την εργατική τάξη. Στην πράξη και τους αγώνες θα σαρωθούν οι πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να πρυτανεύσει ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

 
Η Εκτελεστική Γραμματεία