Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανοιχτή στήριξη στα βάρβαρα μέτρα

Το μακροπρόθεσμο συμφέρον της πλουτοκρατίας υπηρετεί η τακτική της απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο

Καθαρά προσχηματικό και υποκριτικό είναι το«όχι επί της αρχής» της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει και συστρατεύεται στην υλοποίηση του συνόλου των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Χαρακτηριστικό της υποκριτικής και ψηφοθηρικής στάσης που τηρεί η ηγεσία της ΝΔ, είναι ότι τη στιγμή που λέει τάχα «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο, επικροτεί τα εξοντωτικά για το λαό μέτρα, όπως αυτά περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι από την πλευρά της ΝΔ δεν υπήρξε ούτε μία ανακοίνωση ή δήλωση για τα βάρβαρα μέτρα του εφαρμοστικού νόμου, αν και έχουν περάσει τέσσερις μέρες από τη δημοσιοποίησή του.
Στην πραγματικότητα η ΝΔ, που από την πρώτη στιγμή ενθάρρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, συμφωνεί επί της ουσίας των βάρβαρων μέτρων, ενώ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει πολλά από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, της συγχώνευσης και κατάργησης φορέων του Δημοσίου και των μαζικών απολύσεων μέσω του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, των άγριων περικοπών στις δαπάνες για Παιδεία και Υγεία, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Η μόνη «διαφωνία» της ΝΔ αφορά τους φόρους, δηλαδή την παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών και των εργοδοτικών εισφορών για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της δήλωσης «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους» που έκανε από το Περτούλι Τρικάλων ο Αντ. Σαμαράς, δίχως όμως να διαφωνήσει ή αντιταχθεί στην άγρια φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά.
Τη σκυτάλη πήρε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, που επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι «υπέρ της επίτευξης των βασικών στόχων του Μεσοπρόθεσμου», υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι «όχι μόνο στηρίζουμε, αλλά είμαστε και πρωτοπόροι στις βασικές πολιτικές για την επίτευξη των στόχων, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πάταξη της κρατικής σπατάλης και οι διαρθρωτικές αλλαγές».
Τη σύμπλευση και στήριξη στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ο τομεάρχης Εργασίας Γ. Νικολόπουλος. Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου για τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις, χαιρέτισε την ευελιξία και τη μείωση του εργατικού κόστους και επέκρινε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους επιχειρηματίες!
Τα άλλα κόμματα
Την άμεση εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους συστήνει ο ΛΑ.Ο.Σ.,σιγοντάροντας επί της ουσίας τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως αυτές περιγράφονται και στο Μεσοπρόθεσμο. «Εάν πρόκειται να μας τα πάρουν όλα προκειμένου να εξοφληθούν σε "τιμές θανάτου", γιατί δεν σταματάμε σήμερα την οποιαδήποτε νέα δανειοδότηση εξοφλώντας με ακίνητα τα οποία θα εκχωρηθούν σε τιμές του σήμερα;», πρότεινε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., ενώ σε άλλη ανακοίνωση καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Η ΔΗΜ.ΑΡ., σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι «ο λογαριασμός του Μεσοπρόθεσμου δεν βγαίνει» και καταλήγει με την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση». Σε καθεστώς διαθεσιμότητας και εφεδρείας για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έθεσε ουσιαστικά τους βουλευτές του κόμματός της η Ντ. Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι αποτελεί εταίρο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Αναπαράγοντας τον κυρίαρχο εκβιασμό ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου «αποτελεί όρο απαράβατο για την ΕΕ για να εκταμιεύσει τα δισεκατομμύρια τα οποία είναι απαραίτητα για να μην κάνει στάση πληρωμών η χώρα στις 3 Ιουλίου», ζήτησε εξουσιοδότηση από την ΚΕ, την τελική απόφαση να την λάβει το νεοεκλεγέν Πολιτικό Συμβούλιο - στην πραγματικότητα η ίδια - λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, περιμένοντας προφανώς τυχόν εξελίξεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου