Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εκβιασμοί στο λαό για την κερδοφορία του κεφαλαίου...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, το μήνυμα του πρωθυπουργού στη Βουλή ήταν σαφές: Οι Ευρωπαίοι έκαναν το καθήκον τους: Εξασφαλίζουν την κερδοφορία των τραπεζών (άρα και των επιχειρήσεων) στην Ευρώπη. Ε, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο...
Κι επειδή αυτοί το κάνουν σε όλη την Ευρώπη - ακόμη και στις χώρες χωρίς χρέος - επικαλούμενοι και το ελληνικό χρέος, εμείς πρέπει να κάνουμε ...κάτι παραπάνω. Να τσακίσουμε ακόμη πιο πολύ τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους άνεργους.
Διότι την σήμερον ημέρα, αν δε χρεοκοπήσεις για χάρη μιας τράπεζας, τότε τι ...πατριώτης είσαι! Αν δε χάσεις τον μισθό σου για έναν εφοπλιστή ή το επίδομα ανεργίας για έναν βιομήχανο!
Διότι πώς αυτοί θα μπορούν να έχουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και τα Νησιά Καϊμάν, πώς θα παραγγέλνουν καράβια στη Ν. Κορέα και πώς θα κάνουν εξαγωγές στα Εμιράτα, αν δεν κάνουμε κι εμείς κάτι;
Πώς θα κερδοσκοπούν στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Αλβανία και τα Βαλκάνια γενικώς, αν εμείς εδώ δεν υποστούμε καμιά τριανταριά χρόνια λιτότητα χωρίς τέλος;
Για όλους αυτούς τους προφανώς φιλοπατριωτικούς λόγους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να επιτελέσουν το δύσκολο έργο της ...θεωρητικής στήριξης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και ο ελληνικός λαός το αυτονόητο τού να το ...πληρώσει.
ΕΛΥΘΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΟΡΙΑ τού ...από πού θα βρει ο Ε. Βενιζέλος κάποια 600 εκατομμύρια ευρώ που του λείπανε για να φέρει. Από τους μικρομαγαζάτορες!
Εδώ που τα λέμε, δεν πρέπει να δυσκολεύτηκε και πολύ! Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές του: Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι.
Ακόμη και στην ...τύχη μπορεί να διαλέξανε για το πού θα επιβάλουν ένα ακόμη χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου