Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

«Πιστεύω εις ένα Μνημόνιο,
πατΕΕρα ΠΑΣΟΚκράτορα,
εκ-ποιητή ουρανού και γης,
ορατών (ΔΝ)Τε πάντων και αοράτων».
Αμήν...

Για τις μαζικές μετακινήσεις καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση


 

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, γυμναστών, πληροφορικών κ.ο.κ.) που γίνεται με μοχλό τις μαζικές μετακινήσεις στην Α΄βάθμια. Το γεγονός αποτελεί πρόκληση όταν στη Β΄βάθμια υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών. Με τις μετακινήσεις αυτές αντικειμενικά θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση για 27άρια και 30άρια τμήματα, για υποχρεωτικές υπερωρίες κ.λ.π.

Το ΠΑΜΕ είχε πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια στο να αποκαλυφθούν οι ανομολόγητοι στόχοι που κρύβονταν πίσω από αυτές τις μετακινήσεις: Αύξηση του ωράριου, διαμόρφωση κυλιόμενων ωραρίων στις ζώνες του πρωινού προγράμματος και του ολοήμερου δημοτικού 8–4 μ.μ., διάθεση μέχρι και σε έξι δημοτικά σχολεία (!!!) για να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός ωράριο, κατάργηση της έννοιας της οργανικότητας κ.α. Τονίζουμε ότι με το νομοσχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση που φέρνει τώρα στη βουλή η κυβέρνηση προωθείται η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών στα δημόσια ΙΕΚ τα οποία με τον Καλλικράτη είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Επίσης τονίζουμε ότι οι μετακινήσεις αυτές προβάλλονται ως υποχρεωτικές οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ παραβιάζουν ακόμα και αυτή την αντιδραστική σημερινή νομοθεσία και εφαρμόζεται το αρχικό «καθηκοντολόγιο Γκεσούλη», το οποίο προέβλεπε συμπλήρωση ωραρίου και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες!!!

Αυτά για τους οπαδούς της αστικής νομιμότητας που στην πράξη εφαρμόζουν το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού», το δίκιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση.

Το ΠΑΜΕ έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει αυτές τις μετακινήσεις. Καταγγέλλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής που πρώτος «έσυρε το χορό» των υποχρεωτικών μετακινήσεων με έγγραφα που έστειλε στα σχολεία, του τύπου «ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ»!!! Ψεύδεται ο Περιφερειακός Διευθυντής όταν λέει ότι οι μετακινήσεις αφορούν μόνο αποσπασμένους. Μετακινήσεις στην Α΄βάθμια έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και για συναδέλφους που έχουν οργανική θέση.


 

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση της πάλης από τα κάτω για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα!

  • Να γίνουν τώρα πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά.
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια που θα συνοδεύεται από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Κανένας συνάδελφος με μετακίνηση από Νομό σε Νομό και από Γραφείο Εκπαίδευσης σε Γραφείο Εκπαίδευσης. Συμπλήρωση ωραρίου στα πλαίσια του ίδιου Γραφείου Εκπαίδευσης. Καμία συζήτηση για διάθεση στην Α΄βάθμια χωρίς να καλυφθούν πρώτα όλα τα κενά και χωρίς αίτηση των συναδέλφων.
  • Να αποτραπεί κάθε υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, του ωράριου, των οργανικών θέσεων. Άρνηση υλοποίησης κυλιόμενων ωραρίων.
  • Άρνηση διδασκαλίας στη "ζώνη της αγοράς" (ελεύθερη ζώνη) των 800 ολοήμερων πιλοτικών δημοτικών σχολείων.
  • Καμία διάθεση στα ΙΕΚ.
  • Άρνηση διδασκαλίας σε 27άρια και 30άρια τμήματα. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Άρνηση ανάληψης υποχρεωτικών υπερωριών. Να μην πάρουν οι συνάδελφοι ούτε μία ώρα υπερωρίας, που σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αφαίρεση θέσεων εργασίας.


 

Ο δρόμος του λαού είναι ένας: οργάνωση από τα κάτω, δυνάμωμα της ταξικής πάλης, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετωπική συσπείρωση εργαζόμενων γονέων–μαθητών -εκπαιδευτικών, συμμαχία εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την Παιδεία και την Κοινωνία των λαϊκών αναγκών.

Για τις αυξήσεις στο πετρέλαιο


 

ΝΕΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ


 

          Οι αυξήσεις που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει για το πετρέλαιο θέρμανσης, πάνω στις ήδη αβάσταχτες τιμές που ισχύουν, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή σε εκατομμύρια εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, άνεργους, ανήμπορους, που υποφέρουν από τις άγριες πολιτικές που εφαρμόζει.

    Ιδιαίτερα για το νομό μας που πλήττεται από την ανεργία, με την ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ αλλά και των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με βάση και τις καιρικές συνθήκες στο νομό θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο απάνθρωπο δίλημμα ή να ξεπαγιάσουν ή να πεινάσουν.

          Τα μέτρα της κυβέρνησης με την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν έχουν τελειωμό, είναι μέτρα ταξικά, υπηρετούν μόνο την κερδοφορία του κεφαλαίου και μεγαλώνουν τη φτώχεια και την δυστυχία σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο.

          Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, ένα δρόμο έχουν το δυνάμωμα της συμμαχίας τους, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό.

Η οικονομία και η εξουσία στα χέρια του λαού, αυτή είναι η απάντηση.


 


 

Γραμματεία Καστοριάς ΠΑΜΕ


 

Σεπτέμβρης 2010