Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

«Κοινωνικός αυτοματισμός... »


Προστέθηκε και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας στην συμμαχία των «αγανακτισμένων». Οχι αυτών που συγκεντρώνονται στις πλατείες. Των άλλων, που «αγανακτούν» με την απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Δηλώνει μάλιστα ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αποζημιωθούν οι πληγέντες...
Επαναλαμβάνεται η προκλητική και αδιέξοδη λογική της ουσιαστικής απαγόρευσης των εργατικών κινητοποιήσεων. «Διαδηλώστε, αλλά μην κλείνετε τους δρόμους, έχουμε και τις δουλειές μας». Απεργήστε, αλλά μη σταματήσετε να δουλεύετε». «Διαμαρτυρηθείτε, αλλά σιωπηλά, δε φταίμε να σας ακούμε».
Ενας χυδαίος «κοινωνικός αυτοματισμός» που αγνοεί τις αιτίες και τις στοχεύσεις, τα προβλήματα και τις συνέπειές τους, με μοναδικό σκοπό την προστασία ενός πολύ συγκεκριμένου μικροσυμφέροντος.
Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου συμφωνεί με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης έχει οδυνηρές συνέπειες και για τους μικροβιοτέχνες. Τόσοι και τόσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα. Νέες, μεγάλες, ανατιμήσεις αναμένονται.
Κι όμως, η πλειοψηφία θεωρεί ότι δεν είναι δική της υπόθεση η τύχη της ΔΕΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου