Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»: Συμβολή στη βαρβαρότητα με προτάσεις και συναίνεση

Εμμένουν στα περί «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη

Για «κατάσχεση» των εισοδημάτων χαμηλόμισθων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων κάνει λόγο ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για τη νέα φοροεπιδρομή, προσάπτοντας στην κυβέρνηση «ανικανότητα» να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να «διασφαλίσει ένα στοιχειώδες επίπεδο φορολογικής δικαιοσύνης».
Αναπαράγοντας την κυρίαρχη προπαγάνδα περί «έκτακτης κατάστασης», στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης έσπευσε χτες (ρ/σ «Κόκκινο») να αντιπροτείνει στην κυβέρνηση μια«ισοδύναμη προσπάθεια», υποδεικνύοντας σαν τέτοια τη σύνταξη περιουσιολογίου «που να αφορά κατοχή περιουσίας και καταθέσεις (...) αν μπορούν να τα δικαιολογήσουν έχει καλώς, αν δεν μπορούν (...) τότε να φορολογηθούν αδρά». Ο Π. Σκουρλέτης έθεσε εκ νέου θέμα «πολιτικής και δημοκρατικής νομιμοποίησης» της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ότι «ακυρώνονται βασικές λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Να αποφασίσει την έγκριση του «μεσοπρόθεσμου» από 180 βουλευτές, κάλεσε εκ νέου χτες την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, βλέποντας την όλη διαδικασία σαν μια ακόμα καλή ευκαιρία να εμπεδωθεί η πιο επιθετική συναίνεση των αστικών κομμάτων ενάντια στο λαό.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο για το ενδεχόμενο «ανταλλαγής δαχτυλιδιού» το φθινόπωρο μεταξύ Παπανδρέου - Βενιζέλου, εκφράζοντας την άποψη ότι ο υπουργός Οικονομικών «υπερτερεί» και επέμεινε στην πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης. Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξήρε τη στάση της «πλατείας», λέγοντας ότι «δείχνει καλή συμπεριφορά. Αυτό βοηθά πάρα πολύ (...) μέσα στην οργή υπάρχει ωριμότητα».
Στην πρότασή της για δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» εμμένει και η Ντ. Μπακογιάννη,«για να κερδηθεί η χαμένη αξιοπιστία της Ελλάδας και να σωθεί ο τόπος από την καταστροφή», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Χτες, είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, που ενημέρωσε για το «εναλλακτικό» δήθεν μεσοπρόθεσμο που προτείνει το κόμμα της.
«Αδικα και αντικοινωνικά» χαρακτηρίζει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου η ΔΗΜΑΡ, επειδή «διαλύουν τους μισθωτούς και συνταξιούχους, καταστρέφουν την οικονομία και αποδιαρθρώνουν την αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου