Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμπρακτη στήριξη στο «μεσοπρόθεσμο»

Πέρα για πέρα υποκριτικό και ψηφοθηρικό το «Οχι επί της αρχής»

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε η ηγεσία της ΝΔ, δίνοντας έμπρακτα δείγματα συστράτευσης στον πόλεμο για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως το «όχι επί της αρχής» στο «μεσοπρόθεσμο» είναι υποκριτικό και ψηφοθηρικό.
«Χαιρόμαστε γιατί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματα της Συνόδου του, υπογραμμίζει στόχους τους οποίους η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει εξαρχής και σταθερά»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκηςσχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου, διακηρύσσοντας επίσης τη στοχοπροσήλωση της ΝΔ όχι μόνο στους «στόχους» του «μεσοπρόθεσμου», δηλαδή τη χρεοκοπία του λαού για χάρη της διάσωσης της πλουτοκρατίας, αλλά και στα «εργαλεία» για την επίτευξη των στόχων, δηλαδή στα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «μεσοπρόθεσμο».
«Επιμένουμε στην ανάγκη στήριξης των βασικών στόχων του προγράμματος και των βασικών μέτρων πολιτικής. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξάλειψη του ελλείμματος και ο περιορισμός του χρέους. Γι' αυτό και η ΝΔ πρωτοστατεί στις βασικές πολιτικές, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πάταξη της κρατικής σπατάλης και οι διαρθρωτικές αλλαγές», σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι η σκοπιά από την οποία ασκεί κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική είναι ότι δεν πετυχαίνει τους παραπάνω αντιλαϊκούς στόχους: «Δεν μπορούμε, όμως, να υποστηρίξουμε μια πολιτική που αποδεικνύεται λανθασμένη, βαθαίνει την ύφεση και ακυρώνει και αυτήν ακόμη την εξυγίανση. Δεν οδηγεί, δηλαδή, στην επίτευξη των στόχων», υποστήριξε. Η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει ότι η καταψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» έχει καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα, καθώς την ίδια στιγμή έχει διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, στο όνομα ότι «έτσι και αλλιώς εμείς θα τους κληρονομήσουμε» (!), όπως είχε δηλώσει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα, αφήνει ανοικτό ττο ενδεχόμενο να προσφέρει στήριξη και στη νέα δανειακή σύμβαση, εννοείται και στα νέα βάρβαρα μέτρα που τη συνοδεύουν. «Θα το αξιολογήσουμε. Η ΝΔ λειτουργεί ισορροπημένα, δεν έρχεται να βάλει ζητήματα μόνο και μόνο για μικροκομματικούς λόγους. Κινείται στη γραμμή του εθνικού συμφέροντος», δήλωσε χαρακτηριστικά (στη ΝΕΤ) ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου