Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2010: Ανατροπές σε ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις

Τα αντιλαϊκά μέτρα και οι ρυθμίσεις του 2010


ΚΟΥΚΟΣ
Τα νέα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου», μέτρα κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, έρχονται να προστεθούν στις επώδυνες και καταστροφικές για το λαό ανατροπές που επιβλήθηκαν στα εισοδήματα, τις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική πρόνοια, στις συντάξεις. Η κυβέρνηση, με τους αντιασφαλιστικούς νόμους 3863 και 3865 που ψηφίστηκαν το 2010 για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με μια σειρά άλλες ρυθμίσεις, έχει ήδη διαμορφώσει την αρχιτεκτονική του νέου συστήματος εργασιακών σχέσεων για τις επόμενες δεκαετίες.
Πυρήνας των διατάξεων αυτών ήταν:
  • Η αύξηση στα 40 χρόνια εργασίας για δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη.
  • Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης τα 65 χρόνια.
  • Ριζική μείωση των μελλοντικών συντάξεων μέσα από το νέο τρόπο υπολογισμού τους και τους νέους συντελεστές.
  • Το νέο σύστημα «σπάει» τη μια ενιαία σύνταξη στη «βασική» και στην «αναλογική».
Για τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης οι συντελεστές αναπλήρωσης καθορίζονται από το 0,8% ετησίως έως το 1,5% αντί του 2% που ισχύει.
Συνολικά το ποσοστό αναπλήρωσης στην 35ετία αντί του 70% μειώνεται - για τα ίδια χρόνια ασφάλισης - στο 34,19%. Δηλαδή το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται κατά 50%. Ακόμα και για τα 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται στο 41,2% και όχι στο 48% που ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Η μείωση στο ποσοστό αναπλήρωσης θα συνδυαστεί με συρρίκνωση και του συντάξιμου μισθού στον οποίο υπολογίζεται αυτό το ποσοστό. Ετσι ο συντάξιμος μισθός αντί για το μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας θα είναι ο μέσος όρος των αποδοχών ολόκληρου του εργάσιμου βίου. Και μόνο αυτή η ανατροπή οδηγεί σε συντάξιμο μισθό μειωμένο από 30% έως και 50%.
Το συνολικό αποτέλεσμα του νέου τρόπου υπολογισμού ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, η οποία θα συνταξιοδοτηθεί μετά από 15 και 20 χρόνια, θα είναι συντάξεις - προνοιακά επιδόματα. Την εξέλιξη αυτή δεν αποτρέπει ούτε η λεγόμενη «βασική» σύνταξη των 360 ευρώ.
Πέρα από την κατάργηση των συντάξεων, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έχει ήδη θεσμοθετηθεί:
  • Η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για πάντα.
  • Η επιβολή χαράτσι (ΛΑΦΚΑ) από τον Αύγουστο στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ από 3% έως 10%.
  • Το πάγωμα όλων των συντάξεων στην ονομαστική αξία του 2008.
  • Αναθεώρηση της λίστας των ΒΑΕ και αποχαρακτηρισμός εκατοντάδων ειδικοτήτων από την 1/1/2011. Αύξηση του ορίου ηλικίας στο 60ό έτος και στα επαγγέλματα που παραμείνουν στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο 65ο έτος. Η αύξηση των χρόνων εργασίας στις εργαζόμενες μητέρες με ανήλικο παιδί φτάνει και τα 15 χρόνια.
  • Εισαγωγή του «αυτόματου μηχανισμού προσαρμογής των συντάξεων στο προσδόκιμο ζωής», που ανοίγει τις πόρτες για εργασία μέχρι ηλικίες 70 χρόνων και παραπάνω.
Οι εργασιακές σχέσεις
Το ίδιο καταιγιστικές είναι και οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Με τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων επιβάλλονται:
  • Υπερδιπλασιασμός των απολύσεων.
  • Μείωση στο 50% των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.
  • Μείωση της αμοιβής στο 80% του κατώτερου μισθού και μεροκάματου για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση έτσι και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Με το πρόσχημα της μαθητείας 15χρονα και 16χρονα παιδιά θα αμείβονται με το 70% των κατώτερων μισθών και δε θα καλύπτονται από την εργατική νομοθεσία.
  • Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, αντικατάσταση με τις Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις με μείωση μισθών και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών πλέον αυτής που επιβλήθηκε με το νόμο 3863/2010.
  • Ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου και 7ωρου.
  • Επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες.
  • Κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
Για τους δημόσιους υπαλλήλους
Ξεκινώντας από τα μέσα το Μάρτη του 2010, πριν ακόμα ενσκήψει το μνημόνιο και οι συμφωνίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα, η κυβέρνηση αποφάσισε:
1. Περικοπή κατά 30% στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
2. Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
3. Γενική μείωση 7% των αποδοχών όσων εργάζονται σε ΝΠΙΔ, τα οποία εξαρτώνται από το Δημόσιο.
4. Πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Αυτό, βέβαια, ήταν μόνο η αρχή, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δραματική για τα λαϊκά στρώματα, αφού μαζί με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με ΕΕ - ΔΝΤ, το Μάη του 2010 ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα όπως:
1. Κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των δημοσίων υπαλλήλων.
2. Νέα περικοπή 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
3. Μείωση 3% των αποδοχών των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.
4. Κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
5. Μείωση των συντάξεων που είναι πάνω από 1.400 ευρώ, με πρόσχημα το ΛΑΦΚΑ.
6. Τριετές «πάγωμα» των μισθών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον για τα τρία επόμενα χρόνια.
7. Τριετές «πάγωμα» των συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον για τρία χρόνια.
8. Αναστολή της χορήγησης της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου