Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ Ασκούν κριτική βγάζοντας «λάδι» την κυβέρνηση


«Αναξιόπιστο εν τη γενέσει του» χαρακτηρίζει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σχολιάζοντας την κλιμάκωση της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης. Η ΕΣΕΕ εκτιμάει ότι η νέα φορολογική αφαίμαξη που προβλέπεται για το επόμενο διάστημα δεν υπολογίζει τις επιπτώσεις που επιφέρει στην ήδη τραγική οικονομική κατάσταση, «δεν συνάδει με τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και θετικής προοπτικής για το μέλλον». Την ίδια στιγμή δίνει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση διακρίνοντας τους υπεύθυνους για την πολιτική που εφαρμόζεται στους «εταίρους μας», οι οποίοι, όπως λέει, «εκβιάζουν προκλητικά τη χώρα, χωρίς κανένα περιθώριο παρέμβασης και καμιά απολύτως δυνατότητα διαπραγμάτευσης των όρων».
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης βδομάδας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), καταγγέλλοντας μεν ότι τα νέα μέτρα θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά και συνολικά στην κοινωνία. Ωστόσο, στην προσπάθειά της και η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ να βγάλει «λάδι» την κυβέρνηση αποδίδει στις «πολιτικές της τρόικας» τις αλλεπάλληλες αντιλαϊκές επιθέσεις, την άγρια επίθεση που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα και ισχυρίζεται πως «το ότι ένα στα τρία καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο δεν είναι μόνο ζήτημα της κρίσης αλλά και αποτέλεσμα αυτών των επιλογών». Στο διά ταύτα, συνεπής στη λογική του αποπροσανατολισμού και του μονόδρομου των επιλογών κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας η ΓΣΕΒΕΕ ζητάει να επανεξεταστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης».
«Τα νέα οικονομικά μέτρα θα μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο νεκροταφείο επιχειρήσεων», σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος. Εκανε λόγο για «βερμπαλισμό που δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» και για «αναπαλαίωση της προηγούμενης κυβέρνησης που σε καμιά περίπτωση, όπως διαφάνηκε, δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και είκοσι μήνες». Στη λογική της συναίνεσης, ζητάει από κυβέρνηση και «πολιτικές δυνάμεις» να «αποτρέψουν έστω και την τελευταία στιγμή την οριστική καταστροφή» ή «να γίνει μια νέα αρχή» με «μονόδρομο» τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου