Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Εντυπωσιοθηρία και από ουσία μηδέν

Εκκληση στην κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή» να αποσύρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απ' τη Βουλή απηύθυνε χτες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας το «επιχείρημα» ότι η κυβέρνηση και η Βουλή «στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης» να το ψηφίσουν. Παραπέρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης».
Στο ίδιο πνεύμα ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μίλησε για «κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, ο χρόνος της οποίας έχει ήδη τελειώσει» και επέμεινε στην ανέξοδη εντυπωσιοθηρία με διαπιστώσεις του τύπου ο πρωθυπουργός είναι «γαντζωμένος στην καρέκλα του». Μάλιστα, υπέδειξε, χωρίς να κατονομάζει, κέντρα που «επεξεργάζονται σενάρια δημοκρατικής εκτροπής» και για μια ακόμα φορά ζήτησε «προσφυγή στις κάλπες».
«Αποτυχημένη και αναποτελεσματική» είναι κατά τον Δ. Παπαδημούλη η κυβερνητική πολιτική. Σε συνέντευξή του (ρ/σ «Κόκκινο») είπε για την κυβέρνηση ότι «δεν έχει συνοχή, αυτοπεποίθηση και επάρκεια να προωθήσει τους στόχους που οι ίδιοι θεωρούν επιβεβλημένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου