Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ: Παλλαϊκό καθήκον η επιτυχία της σκληρής αναμέτρησης

Βαρύ καθήκον για την υπεράσπιση της ζωής της λαϊκής οικογένειας αποτελεί η επιτυχία της σημερινής 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Καθήκον, η εκτέλεση του οποίου μπορεί να δώσει απάντηση στην αγριότητα με την οποία η πλουτοκρατία και τα αρπακτικά της έχουν ορμήσει πάνω στα τελευταία εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα. Γι' αυτό και στα απεργιακά ραντεβού που δίνει το ΠΑΜΕ με την εργατική τάξη σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να δώσουν αποφασιστικό «παρών» και οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχομεσαία αγροτιά, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ απευθύνουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Ειδικό βάρος αποκτά η συμμετοχή στη σημερινή μάχη της νέας γενιάς, που βρίσκεται πρώτη στο στόχαστρο της πρωτόγνωρης επίθεσης. Ετσι, χτες το πρωί, πλατύ κάλεσμα στη νεολαία απηύθυναν με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και κινητοποίηση, φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, που έγινε στο πλαίσιο της πανεξόρμησης για την επιτυχία της σημερινής απεργίας, οι φοιτητές ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της διοίκησης του ΑΠΘ. Εξόρμηση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πραγματοποίησε χτες και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, καθώς και τους μισθωτούς σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή γενική απεργία με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και μετά στη συγκέντρωση της Ομόνοιας μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Τη δική τους συμμετοχή προγραμματίζουν και οι ναυτεργάτες, που στον Πειραιά έχουν ορίσει προσυγκέντρωση, στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Ειδική σημασία αποκτά η αγωνιστική δράση και οργάνωση των νέων (φωτ. από τη χτεσινή παρέμβαση του ΜΑΣ στο Αριστοτέλειο)
Θυμίζουμε ότι στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ.Στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία και αύριο Πέμπτη, 16 Ιούνη.
«Ολοι στον αγώνα»!
Σε μαζική - καθολική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία κάλεσαν, με τη χτεσινή συμβολική κατάληψη του πρώην Ταμείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (πρώην ΤΑΞΥ) και νυν ΤΑΠΙΤ, και οι εργαζόμενοι του κλάδου, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στην πρόσοψη του κτιρίου δέσποζε καθ' όλη τη διάρκεια της 4ωρης κατάληψης ένα γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ. «Ολοι στον αγώνα, όλοι στη μάχη, όλοι στην απεργία», ήταν το κάλεσμα που απηύθυναν από τα μεγάφωνα οι συγκεντρωμένοι, ενώ ανέδειξαν την ανάγκη οι εργάτες να ξεσηκωθούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.
Στην αγωνιστική κινητοποίηση κλήθηκαν και συμμετείχαν και άλλα κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας. Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά στο πρώην ΤΑΞΥ η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των γιατρών που έληξαν, με το Ταμείο ουσιαστικά να μη λειτουργεί πλέον. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, μεταξύ αυτών και στελέχη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση του Ταμείου, που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε. Οπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η πλειοψηφία του ΔΣ του Ταμείου αποτελείται από «εκπροσώπους» των εργαζομένων, όλοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, πλην ενός που ανήκει στη ΔΑΚΕ. Οταν οι συνδικαλιστές τους έθεσαν ευθέως το ζήτημα ότι αφού αποτελούν πλειοψηφία να πάρουν όλες εκείνες τις αποφάσεις που απαιτούνται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων, η πλειοψηφία του ΔΣ απάντησε ότι δεν μπορεί γιατί δεν της το επιτρέπει ο νόμος. Επιβεβαίωσαν έτσι ότι η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να βρει καλύτερους υπερασπιστές της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου