Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Προτρέπει την κυβέρνηση ... να κυβερνήσει!

Στηρίζει με κάθε μέσο το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει και να εντείνει το αντιλαϊκό του έργο
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνεργάτες στο τσάκισμα του λαού. Η σημερινή απεργία με το ΠΑΜΕ μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στην ενιαία λαϊκή πάλη για την ανατροπή της πολιτικής τους
MotionTeam
 
Να συνεχίσει ...να κυβερνά προτρέπει την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, επαναβεβαιώνοντας την έμπρακτη συναίνεσή της στα νέα βάρβαρα μέτρα, αλλά και τον προσχηματικό και υποκριτικό χαρακτήρα που έχει το «όχι» επί της αρχής στο «Μεσοπρόθεσμο». Επιπλέον, η ηγεσία της ΝΔ αποφεύγει να βάλει ζήτημα πρόωρων εκλογών, με την αιτιολογία ότι «ο Αντ. Σαμαράς βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα» και ότι η ΝΔ «δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ανεύθυνη αντιπολίτευση που είχε ασκήσει το ΠΑΣΟΚ», όπως δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης.Την ίδια στιγμή, η ΝΔ εμμένει στην τακτική της έμπρακτης συναίνεσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «μένει μόνο στα λόγια και τα χαρτιά» και δεν έχει κάνει τίποτα ιδιαίτερα στα θέματα που συμπίπτουν πλήρως, όπως οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις, οι οποίες μπορεί στα λόγια να λένε ότι έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν υλοποιείται τίποτα. Ολα είναι απλώς στα χαρτιά. Αρα, το ζήτημα δεν είναι τι λέμε στα χαρτιά, αλλά εάν αυτά εφαρμόζονται ή όχι. Και στην πράξη δεν εφαρμόζεται τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου.
Με την παραπάνω επισήμανση, απάντησε στην αναφορά του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη συνέντευξη ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ του έδωσε ένα σημείωμα (non paper) στο οποίο απαριθμούνταν 18 προτάσεις της ΝΔ που ήδη υλοποιούνται από την κυβέρνηση, ενώ 14 άλλες προτάσεις η κυβέρνηση τις συζητούσε. Περνώντας στην αντεπίθεση, ο εκπρόσωπος επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τη μη υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων, επαναλαμβάνοντας ότι «πίσω από την έλλειψη συναίνεσης, η κυβέρνηση κρύβει την αναποτελεσματικότητά της».
Πιο παραστατικό για τη συναίνεση που έχει προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ είναι το σημείωμα που εκδόθηκε χτες από τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση είχε όλη την άνεση να προωθήσει το πρόγραμμά της, χωρίς οργανωμένες αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων συνδικαλιστών, χωρίς τηλεοπτικές παραστάσεις αντιπολιτευτικής αγανάκτησης και χωρίς κραυγές για άμεσες εκλογές». Τέλος, η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει επί της αρχής το «Μεσοπρόθεσμο» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη διαδικασία που επέλεξε, του ενός άρθρου, δεν επιτρέπει να εκφραστεί η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου