Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Λαιμητόμος ο ΛΑ.Ο.Σ.



Οσο ζητάμε δανεικά, τόσο πιο σκληρούς όρους θα βάζει ο δανειστής μας. Σε αυτή την κατάσταση μάς έφεραν τα δύο μεγάλα κόμματα (...) Φταίνε αυτοί που μας κυβέρνησαν. Με τις αλόγιστες σπατάλες τους, γιατί μπροστά σε κάθε εργατοπατέρα ενέδιδαν (...) Πολιτικοί παράγοντες από την Ευρώπη μου είπαν ότι ενώ αυτοί έχουν κάνει αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους τους 5%, εμείς κάναμε 31%. Ερώτησα τους Σλοβένους γατί δεν συνεισφέρουν χρήματα στο Ταμείο και μου απάντησαν: "Ο μέσος όρος των συντάξεών μας είναι 300 ευρώ, ενώ ο δικός σας 700"»...
Ιδού λοιπόν ο ένοχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη (ρ/σ ΝΕΤ)! Οι «υψηλές» συντάξεις, οι αυξήσεις στους μισθούς και η «ενδοτικότητα» των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στους «εργατοπατέρες»! Με άλλα λόγια, ο ΛΑ.Ο.Σ. ξεπέρασε ακόμα και το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» του Θ. Πάγκαλου, αφού έφτασε να ισχυρίζεται ότι τα «έφαγαν» όλα οι εργαζόμενοι. Αθώοι οι καπιταλιστές που θησαύρισαν από τον ιδρώτα του λαού, αθώοι οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι που άσκησαν πολιτική με μόνο γνώμονα τα συμφέροντά τους, ένοχος μόνο ο λαός που δεν απόλαυσε ούτε ψίχουλο από τον πλούτο που παρήγαγε.
Αποψη που οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι και ο μόνος που πρέπει να πληρώσει. Πώς; Αποδεχόμενος αδιαμαρτύρητα τα μέτρα που σφαγιάζουν τα δικαιώματά του και με στωικότητα μια πολιτική που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια του την επιβίωση. Ιδίως δε στους δημοσίους υπαλλήλους τους αρμόζει η... πυρά. Αναφέρει σε προχτεσινή του ανακοίνωση ο ΛΑ.Ο.Σ.: «Η πιο εύκολη λύση είναι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αν όμως αφαιρεθεί από την αγορά η αγοραστική δύναμη 300.000 πολιτών, τότε τα λουκέτα και η ανεργία θα κοστίσουν ακόμα περισσότερο στο ελληνικό Δημόσιο, υπάρχει τρόπος ώστε οι πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι να μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας»...
Ποιος είναι αυτός; Η σχετική πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. αφορά στο να παραχωρηθούν οι «πλεονάζοντες» στο κεφάλαιο, να καταβάλει το δημόσιο ταμείο σε αυτούς το «κόστος» της εργασίας τους, σαν κίνητρο, ώστε οι κεφαλαιοκράτες να επενδύσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας!
Αυτός είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. Τέτοια πολιτική θέλει να προωθήσει μετέχοντας σε μια «οικουμενική κυβέρνηση» για την οποία τόσο πασχίζει. Ας τον ξαποστείλουν οι εργαζόμενοι μια ώρα αρχύτερα, μαζί με όλους τους άλλους δήμιους των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου