Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συστράτευση για να περάσουν τα νέα μέτρα

Με τη δικαιολογία ότι θα τους κληρονομήσει σαν επόμενη κυβέρνηση (!), ετοιμάζεται να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του μεσοπρόθεσμου

Δεδομένη είναι η συστράτευση και συναίνεση της ηγεσίας της ΝΔ στην υλοποίηση των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, παρά το υποκριτικό και ψηφοθηρικό «όχι επί της αρχής» στο μεσοπρόθεσμο. Συνεργάζεται ήδη με την κυβέρνηση για να ψηφιστούν τα καταστροφικά για το λαό μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ έχει διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσει και τους εφαρμοστικούς νόμους του μεσοπρόθεσμου, επειδή όπως είπε στη Βουλή ο Αντ. Σαμαράς «έτσι και αλλιώς εμείς θα τους κληρονομήσουμε»!
Τον προσχηματικό και δημαγωγικό χαρακτήρα του «όχι επί της αρχής» στο μεσοπρόθεσμο επιβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, που δε δίστασε χθες να δηλώσει ότι αν χρειαζόταν η δική του ψήφος για να περάσει το μεσοπρόθεσμο δεν θα δίσταζε να τη δώσει. «Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε («Σκάι») ο βουλευτής της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι το «όχι» στο μεσοπρόθεσμο είναι εκ του ασφαλούς, όπως άλλωστε είχε γίνει και με το μνημόνιο.
Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς επανέλαβε χθες στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, λέγοντας ότι «μου ζητάνε να τους στηρίξω για να δώσουν σε έναν ασθενή ένα φάρμακο, το οποίο τον σκοτώνει. Δεν θα το κάνω». Υπογράμμισε ωστόσο ότι συμφωνεί με το βασικό στόχο της κυβέρνησης να διορθώσει το ελλειμματικό του προϋπολογισμού μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών, ώστε να αποφύγει την αναδιάρθρωση. «Για μένα, δεν υφίσταται ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης», διευκρίνισε.
Από χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και η στάση της ΝΔ στο νέο πακέτο μέτρων. Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ στις προτροπές για πιο επιθετική συναίνεση, είναι ότι οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως και τα μέτρα για το δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι προτάσεις που πρώτη έχει καταθέσει και υποστηρίζει η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να τις υλοποιήσει.
Η ΝΔ εμφανίζεται αντίθετη με την πρόταση του πρωθυπουργού για αλλαγές στο Σύνταγμα μέσω δημοψηφίσματος. συμφωνεί όμως με τις αντιδραστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Μιλώντας στην επιτροπή του κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Δ. Αβραμόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να επιδίδεται σε πειραματισμούς με το Σύνταγμα και τη λαϊκή κυριαρχία». Παράλληλα, χαρακτήρισε την αναθεώρηση του Συντάγματος ως «ευκαιρία της πραγματικής συναίνεσης», προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου