Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ενορχηστρωμένη τρομοκρατία σε βάρος του λαού

Οπερέτα με τους βουλευτές που διαφωνούν δήθεν με διατάξεις του μεσοπρόθεσμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ενορχηστρωμένη επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης του λαού, με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις στα νέα σκληρά μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Πρωταγωνιστές στην εκβιαστική προπαγάνδα είναι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Την ίδια ώρα επιδιώκοντας τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας και τη δημιουργία αυταπατών περί «καλού ΠΑΣΟΚ», βουλευτές της κυβέρνησης περιφέρουν στα ΜΜΕ δηλώσεις, με τις οποίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν τελικά το μεσοπρόθεσμο.
Χτες το πρωί, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, συζητήθηκε για ακόμα μια φορά η στάση των «διαφωνούντων» βουλευτών, με κυβερνητικά στελέχη ωστόσο να δηλώνουν «δεν θα υπάρξει καμιά απώλεια από τους 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ». Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις Πάγκαλου περί «Μεσοπρόθεσμου ή τανκς», αλλά και η προσπάθειά του να ανασκευάσει προχτές από το βήμα της Βουλής το περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo». «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δε λειτουργεί εν' αγνοία του πρωθυπουργού», σημείωναν χτες κυβερνητικά στελέχη.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Φλας» επιχείρησε να πάρει δήθεν αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, αλλά απέφυγε να καταδικάσει επί της ουσίας το περιεχόμενό τους, αποδεικνύοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. «Σε μία στιγμή που η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεράσουμε την κρίση, δε χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις», αρκέστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κοροϊδεύουν και προκαλούν
Χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος είχε νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν διατυπώσει επιμέρους αντιρρήσεις σε μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης, μιλώντας χτες στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» δήλωσε ότι συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών, επανέλαβε ότι διαφωνεί με την πώληση της ΔΕΗ επικεντρώνοντας την κριτική του στο «χαμηλό τίμημα» της εκποίησής της, αλλά απέφυγε να τοποθετεί σχετικά με στάση που θα κρατήσει στη σημερινή ψηφοφορία.
«Θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή, όταν ακούσω τους ομιλητές. Mε άγγιξαν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος, θα αποφασίσω στην ψηφοφορία» δήλωσε στην τηλεόραση του «Σκάι» ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος που έχει εκφράσει επίσης επιμέρους διαφωνίες και έσπευσε να σημειώσει: «Είναι κρίσιμη στιγμή, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πτωχεύουμε, εγώ δεν την παίρνω την απόφαση, ας την πάρει ο Σαμαράς (...) Υπάρχει πολιτική ευθύνη και έχει περάσει η νοοτροπία ότι δεν πρέπει να είμαστε αρεστοί, αλλά χρήσιμοι και αυτό είναι το σοβαρότερο».
Το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος μέσα στο Φθινόπωρο βρέθηκε χτες στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης Δ. Ρέππα, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και Εσωτερικών Χ. Καστανίδη. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ντύσει με το μανδύα της λαϊκής συμμετοχής τις αντιδραστικές της μεθοδεύσεις και αλλαγές για τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, επιδιώκει να κρατά ζεστό το σενάριο του δημοψηφίσματος. «Οι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν για τις μεγάλες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη χώρα», υποστήριζαν χτες κυβερνητικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου