Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Αμόκ» με τη δράση του ταξικού κινήματος


Είναι τέτοια η πρεμούρα της «Καθημερινής» του ομίλου Αλαφούζου και ταυτόχρονα ο φόβος για την απήχηση του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που με αφορμή τη συμβολική κίνηση της ανάρτησης των πανό στην Ακρόπολη, αναπαράγει το γνωστό παραμύθι περί «πλήγματος στον τουρισμό».
Από την πρώτη σελίδα, όπου δείχνει φωτογραφία με τουρίστες που με τις μηχανές του απαθανατίζουν το μνημείο, κάνει λόγο για «αλγεινή εντύπωση για την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικής χώρας». Στις μέσα σελίδες αναφέρεται σε «δυσμενείς εντυπώσεις» από την αναμετάδοση της εικόνας στα διεθνή ΜΜΕ και ότι «ήταν προφανώς και ένα από τα ζητούμενα της ενέργειας του ΠΑΜΕ, που πλήττει κυρίως την εικόνα της χώρας ως τουριστικού προορισμού».
Είναι τέτοια η χολή τους που δεν τολμούν ούτε καν να... ενημερώσουν τους αναγνώστες τους τι ήταν, διάολε, αυτό που αναγραφόταν στα πανό του ΠΑΜΕ, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το σύνθημα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη και δεν παραδίδονται. Οργάνωση, Αντεπίθεση», όπως και παλιότερα αυτό του ΚΚΕ «Λαοί της Ευρώπης, ξεσηκωθείτε», είναι που τους κάνει να παθαίνουν αμόκ ακριβώς για την απήχηση που συναντά σε Ελληνες και ξένους λαϊκούς ανθρώπους. Ο Βράχος της Ακρόπολης όχι μόνο δε βεβηλώνεται αλλά κοσμείται με τον πόθο των λαών να απαντήσουν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που νιώθουν στο πετσί τους. Αυτό δε θέλουν τα ΜΜΕ των μεγαλοκαπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου