Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

«Usuriers», όπως θα 'λεγε και ο Σαρκοζί...


Οταν την περασμένη βδομάδα εμφανίστηκε ο «φιλέλληνας» Σαρκοζί και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, οι εδώ... τσανακογλείφτες έστησαν «τρελό χορό»!
Ο ένας μιλούσε για «γαλλικό κλειδί»... σωτηρίας.
Ο άλλος πανηγύριζε για την «ελληνογαλλική συμμαχία».
Οσο για τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα έτοιμοι να ψάλλουν την... Μασσαλιώτιδα.
*
Να, όμως, που το παραμύθι, πριν καλά - καλά ακουστεί εκείνο το «κι έζησαν αυτοί καλά...», αποδείχτηκε γεμάτο από αιμοδιψείς και αιμοχαρείς δράκους.
Δράκους κανονικούς. Και τόσο απεχθείς, μάλιστα, που φρικίασαν ακόμα και οι«Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
*
Χτες, λοιπόν, οι «Φαϊνάνσιαλ» - και όχι κάποιο αναρχοκομμουνιστικόν έντυπον - χαρακτηρίζει το «γαλλικό σχέδιο» ως μια άνευ προηγουμένου τοκογλυφική αισχρότητα.
Ενα τοκογλυφικό αίσχος που ουδεμία σχέση έχει με τη «σωτηρία της Ελλάδας», αλλά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών, των ομολογιούχων και των τοκογλύφων (σ.σ.: «usuriers» τους λένε τους τοκογλύφους γαλλιστί...), με στόχο να συνεχίσουν να τζογάρουν πάνω στο ελληνικό χρέος και να πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού εισπράττοντας δυσβάσταχτα πανωτόκια και χρεολύσια σε βάθος τριακονταετίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου