Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φουλ αντιλαϊκή σύμπλευση πίσω από τα πυροτεχνήματα

«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα» λέει ο Αντ. Σαμαράς και την ίδια ώρα διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν μέχρι κεραίας οι συμφωνίες με την τρόικα

Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Την επομένη της υπερψήφισης των σημαντικότερων άρθρων του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή, όπου η ΝΔ ψήφισε «ναι» στα 22 από τα 49 άρθρα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να δείξει ότι τάχα δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση και την εφαρμοζόμενη πολιτική, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σε συνέντευξή του στη «Realnews» ο Αντ. Σαμαράς επιδόθηκε στους γνωστούς φραστικούς λεονταρισμούς περί επαναδιαπραγμάτευσης του μεσοπρόθεσμου.
«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα» ήταν το σκόπιμα ασαφές σύνθημα του προέδρου της ΝΔ, ακριβώς για να αποκρύψει ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί τίποτα, αφού επανειλημμένα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί πλήρως και με τους στρατηγικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου και με τις επιμέρους πολιτικές που εφαρμόζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων, όπως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, η δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο και η εφαρμογή του αντεργατικού θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κ.ά. Επιπλέον, έχει διαβεβαιώσει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, καθώς και ότι οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους στο ακέραιο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε ότι θα αξιοποιήσει την «αποτυχία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», προκειμένου να πετύχει τη συμπλήρωσή του με τολμηρά μέτρα υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με ζεστό κρατικό χρήμα και επιχορηγήσεις, κ.ά. «Ολοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται τρία πράματα: εναλλακτικό σχέδιο (plan B), μια άλλη κυβέρνηση με αξιοπιστία να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση, από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε, στο εναλλακτικό σχέδιο», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ παρέχει και τα τρία».
Ψαρεύοντας στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας, ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για αποκατάσταση των μισθών των νεοπροσληφθέντων, καθώς και των απωλειών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, «μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος», υπολογίζοντας ότι αυτό θα γίνει σε τρία - τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που εφαρμοστεί η πολιτική της ΝΔ στο σύνολό της. Τέλος, η ΝΔ αποσαφήνισε ότι θα συμμετέχει στο Ταμείο που θα αναλάβει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ για την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος διευκρίνισε ότι θα καταθέσει τις φιλομονοπωλιακές προτάσεις της στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου