Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ: Τοκετός με φωτισμό κινητών τηλεφώνων!


Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 20 λεπτά έμεινε το νοσοκομείο της Σάμου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Την ώρα εκείνη ήταν σε εξέλιξη τοκετός, ο οποίος ολοκληρώθηκε με φωτισμό κινητών τηλεφώνων και φακών από μπρελόκ! Σε κίνδυνο βρέθηκαν και δύο νοσηλευόμενοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς ο ένας ήταν συνδεδεμένος με μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης και οι γιατροί αναγκάστηκαν - όταν τελείωσε η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα - να υποστηρίζουν την αναπνοή του με χειροκίνητο μηχάνημα.
Περίπου στις 9 το βράδυ της Παρασκευής έγινε διακοπή ρεύματος απ' τη ΔΕΗ. Η γεννήτρια του νοσοκομείου λειτούργησε για 30 - 40 λεπτά, οπότε και εκδηλώθηκε βραχυκύκλωμα στα καλώδια της γεννήτριας με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά σε ένα απ' τα υπόγεια του νοσοκομείου. Η φωτιά περιορίστηκε με την παρέμβαση της πυροσβεστικής. Η γεννήτρια όμως δεν λειτούργησε για περίπου 20 λεπτά.
Οπως είπε ο γυναικολόγος - μαιευτήρας, επειδή δεν υπήρχαν καν φώτα ασφαλείας στην αίθουσα τοκετού, χρειάστηκε να ολοκληρωθεί ο τοκετός και να κάνει ράμματα στη μητέρα με το φως κινητών τηλεφώνων και μπρελόκ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τη μητέρα που γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου προειδοποιούν ότι η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία του και εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών, όχι μόνο της Σάμου, αλλά και των άλλων νησιών που εξυπηρετούνται απ' το νοσοκομείο (Ικαρία, Πάτμος, Φούρνοι κ.ά.). Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι εδώ και χρόνια η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου έχει αποψιλωθεί από προσωπικό, αφού δε γίνονται προσλήψεις και πλέον μέρος της τεχνικής υπηρεσίας έχει δοθεί σε ιδιωτικό συνεργείο, όπως και η σίτιση και η φύλαξη.
«Με τους νέους νόμους, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κλινών και των περικοπών που προωθεί η κυβέρνηση, θα γίνουν πιο συχνά τέτοια και χειρότερα φαινόμενα», επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Σταμάτης Φιλιππής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου