Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αγώνας παλλαϊκός

Δεν γονατίζουμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι!». Το σύνθημα αυτό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου είναι το σύνθημα της στιγμής. Συμπυκνώνει τη μεγάλη ανάγκη. Την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απαντήσουν σαν ένας άνθρωπος. Η 48ωρη απεργία πρέπει και μπορεί να είναι καθολική. Για να μην περάσουν τα μέτρα - κρεματόριο των λαϊκών δικαιωμάτων. Για να πάρουν το μήνυμα της Αντίστασης κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και μονοπώλια.
Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Δεν υπάρχει χρόνος για αμφιβολίες και αναμονή. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα, απαιτείται γενική επιστράτευση δυνάμεων. Πάμε για σύγκρουση και η σύγκρουση θα είναι σκληρή. Κυρίως μέσα στους χώρους δουλειάς. Η έκβαση αυτής της μάχης θα κρίνει όχι μόνο το άλφα ή βήτα μέτρο, αλλά συνολικά τη ζωή της εργατικής τάξης για πολλά χρόνια μπροστά.
Τώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες πρέπει να αναμετρηθούν με όλες τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά τους. Με τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, με την τρομοκρατία της κυβέρνησης, με την αισχρή προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ, με την υπονόμευση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να αναμετρηθούν και να βγούνε πέρα. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, παρά ο μονόδρομος του αγώνα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καπιταλιστική κρίση δεν τέλειωσε. Το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο δεν έρχεται να αντιμετωπίσει την κρίση. Ερχεται και επιβάλλεται από την πλουτοκρατία και τα πολιτικά της όργανα για να φορτώσει την κρίση στις πλάτες του λαού. Είναι πρόγραμμα εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων. Είναι πρόγραμμα ενίσχυσης των μονοπωλίων, που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Είναι πρόγραμμα μακράς ταξικής σκλαβιάς.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν. Του χρωστάνε πολλά. Με τον αγώνα του, με πίστη στο δίκιο του, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του, ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο στην κρίση. Να σπάσει τα ταξικά δεσμά, να αλλάξει την κατάσταση προς όφελός του. Να χαράξει μια καινούρια πορεία με κέντρο τα δικά του συμφέροντα, τις δικές του σύγχρονες ανάγκες.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δείχνει το δρόμο. Δείχνει το δρόμο του αγώνα, της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σε συστράτευση με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, να βάλουμε τις βάσεις μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και στα κόμματά τους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους νικήσουμε. Δεν είναι της μοίρας γραφτό ο λαός να πληρώνει το μάρμαρο. Να χύνει τον ιδρώτα και το αίμα του για τις αγυρτείες του κεφαλαίου.
Την Τρίτη και την Τετάρτη κατεβαίνουμε στην πανελλαδική απεργία και στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Υψώνουμε ψηλά το λάβαρο του αγώνα. Τραβάμε μπροστά, στη σύγκρουση και στην ταξική πάλη, παλεύουμε για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου