Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Κανείς να μη σκύψει το κεφάλι στα μέτρα - «σφαγείο»!

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη 48ωρη απεργία


«Να ηχήσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής 48ωρης απεργίας σε κάθε σχολή, σε κάθε έτος, σε κάθε εργαστήριο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Στην ανακοίνωση του ΜΑΣ υπογραμμίζεται πως «τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο. Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να τη γλιτώσει, ότι θα βρει το δικό του δρόμο για να τη βγάλει καθαρή έχει αυταπάτες, έρχεται εργασιακός μεσαίωνας. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα μέτρα - σφαγείο που φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και ΔΝΤ με τη στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Η 48ωρη απεργία μπορεί να γίνει εφαλτήριο για νέους ακόμα πιο δυνατούς αγώνες. Κάθε φοιτητής και σπουδαστής πρέπει να πάρει θέση στην οργανωμένη πάλη. Σε κάθε σύλλογο, έτος και εξάμηνο να σημάνει συναγερμός! Κάθε φοιτητής να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση της πάλης και τη ζωντάνια και λειτουργία των συλλόγων.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους εργαζόμενους να βρίσκονται στις απεργιακές φρουρές και συγκεντρώσεις πλάι στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε όλους τους σπουδαστές, τους αυριανούς εργάτες να δώσουν μαχητικό "παρών" στην απεργία με τις Επιτροπές Αγώνα της σχολής τους πλάι στους γονείς τους.
Η αγωνία να γίνει αγώνας
Πρέπει να πάρουν απάντηση κυβέρνηση - ΝΔ - ΕΕ από όλους τους φοιτητές ότι δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα δεχτούμε να ιδιωτικοποιηθούν οι σχολές μας, να πληρώνουμε δίδακτρα και συγγράμματα. Οι αγωνίες των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ελλάδα, αλλά και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες δεν είναι και δικές μας αγωνίες. Αυτοί αγωνιούν για τα κέρδη τους, για τη σωτηρία του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η δική μας αγωνία έχει να κάνει με τη ζωή των οικογενειών μας, για το μέλλον μας, για τις σπουδές μας, για το δικαίωμά μας στη δουλειά.
Μπροστά μας υπάρχει ένας δρόμος! Να μπούμε πιο ορμητικά στον αγώνα, για να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία όπου η ταξική εκμετάλλευση, η καταπίεση, η ανεργία, η φτώχεια θα είναι παράνομες, που ο λαός θα κάνει κουμάντο και όχι μια χούφτα μονοπώλια. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές, χρέη, φτώχεια κι ανεργία. Με αυτήν την προοπτική αντιπαλεύουμε σήμερα το νέο πακέτο μέτρων, τις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία και τις μανούβρες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ξεγελάσει το λαό. Κανείς να μην έχει αυταπάτες για τη νέα κυβέρνηση, είτε ανασχηματισμένη, είτε "εθνικής" ενότητας, είτε προϊόν εκλογών, θα είναι αντιλαϊκή αντεργατική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου