Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Οι μεγαλέμποροι

«Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της Ενέργειας, τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα». Αυτά δηλώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ζητώντας συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, επικαλούμενη και την... κοινωνική αλληλεγγύη!!!
Τώρα, τι σχέση έχει η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης με την άρνηση κάθε είδους εργατικής κινητοποίησης, επειδή αυτή μπορεί να έχει κάποια επίπτωση σε τρίτους, κάτι που ισχύει για την πλειονότητα των απεργιών, μόνο η ΕΣΕΕ το ξέρει.
Γιατί για όλους τους υπόλοιπους δεν έχει καμία σχέση.
Αλλά η ΕΣΕΕ, που κάνει μάλιστα και «παρεμβάσεις» για τη σκοπιμότητα των... ιδιωτικοποιήσεων, αποκαλύπτεται στα... δύσκολα, ως μια ηγετική εργοδοτική πλειοψηφία που αν κάτι την πειράζει είναι να αρπάξουν άλλοι ό,τι δεν μπορέσουν να αρπάξουν οι μεγαλέμποροι.
Γι' αυτό και δηλώνει: «Ωστόσο, στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τις κατάλληλες λύσεις, δεδομένου ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται στο πακέτο των 50 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μένει σε εμάς, που αποτελούμε την κοινωνία των πολιτών, να επιδείξουμε την απαραίτητη Κοινωνική Αλληλεγγύη».
Βεβαίως, την ΕΣΕΕ δε θα τη μάθουμε τώρα. Μόνο που, τελευταία, είχε αρχίσει να εμφανίζεται και ως... «αντιστασιακή», από εκείνες τις δήθεν, τις γιαλαντζί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου