Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ηλεκτρική ενέργεια για τα κέρδη ή για το λαό

Η λεγόμενη «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει δείξει ακόμη όλα της τα... δόντια.
Σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και ο συνυπολογισμός του κόστους εκπομπής αερίων ρύπων στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, σε ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να αρχίσει η πλήρης χρέωση των δικαιωμάτων αυτών.
Φυσικά, το όποιο κόστος θα καταλήξει τελικά να βαρύνει τους καταναλωτές, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά, σε μια περίοδο που αυξάνονται ιδιαίτερα και οι απλήρωτοι λογαριασμοί.
Η κυβερνητική πολιτική και η ΕΕ καταδίκασαν στο «σκοτάδι» χιλιάδες οικογένειες και ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η ασκούμενη πολιτική όμως, αυτό το στόχο έχει. Να εξασφαλιστούν τα κέρδη των εταιρειών και όχι το δικαίωμα και η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών σε ηλεκτρική ενέργεια.
Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.
Τελικά όλα ένα μνημόνιο είναι. Και τα προηγούμενα και τα επόμενα. Ολα τα μέτρα, οι ρυθμίσεις, οι αποφάσεις, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Και η μόνη διέξοδος είναι πλέον η ολοκληρωτική στροφή.
Στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, όλες οι παραγωγικές μονάδες και ο φυσικός πλούτος στο λαό για το λαό, λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.
Κανένα ημίμετρο δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί, κανένα περιθώριο δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου