Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Αγώνας με σχέδιο και προοπτική για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Μήνυμα αγώνα, αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας, ενάντια στη βαρβαρότητα που διαρκώς ενισχύεται, ενάντια σε όσους θέλουν να διαλύσουν τη ζωή του λαού, μήνυμα γενικού ξεσηκωμού, που θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό το μήνυμα μπορεί και πρέπει να σαλπίσει η απεργία στις 15 Ιούνη. Αυτό το μήνυμα μπορούν και πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, στην Καστοριά 10:30 απέναντι από την πρώην Νομαρχία. 
Εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία, βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη. Για το λόγο αυτό η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε μικρό επαγγελματοβιοτέχνη να κλείσει το κατάστημά του, να κατέβει στο δρόμο. Η ΠΑΣΥ απευθύνει μαζικό κάλεσμα στην αγροτιά να δώσει δυναμικό «παρών». Το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν νεολαία και γυναίκες να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι.
Σήμερα, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, ετοιμάζεται για μια πρωτόγνωρη έφοδο ενάντια στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή του λαού. Τα νέα μέτρα δεν είναι ξεκομμένα απ' τα προηγούμενα και ούτε, φυσικά, είναι τα τελευταία. Αποτελούν μέρος μιας ενιαίας, στρατηγικά σχεδιασμένης επίθεσης.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, απαιτείται οργανωμένος αγώνας με σχέδιο και στόχο που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, θα φωτίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα αυτά να ικανοποιηθούν, με πάλη κόντρα στην πλουτοκρατία. Η απεργία στις 15 του Ιούνη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στην κατεύθυνση της οργανωμένης αντίστασης ενάντια στην επίθεση και τη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Να οργανώσει την αντίστασή της καταρχήν μέσα στους τόπους δουλειάς. Με συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, καταδίκη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, πολύμορφη και πλατιά δράση, η οποία θα «φωτίζει» την αιτία και τη διέξοδο από τα προβλήματα, θα ενισχύει τη δράση και οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η πάλη που φοβάται η εργοδοσία. Αυτός είναι ο αγώνας που τρέμει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να απαντήσει στην τρόικα. Αυτή η οργάνωση, με καθαρό και στέρεο μέτωπο ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί τα μονοπώλια, είναι που πρέπει να στεριώσει σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές, να «βγει» σε δρόμους και πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου