Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Προτάσεις για να διατηρηθεί η εκμετάλλευση


Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι! Αφού το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που συνεδρίασε προχτές στην Αθήνα, ζήτησε να εισακουστεί ο ελληνικός λαός, στον οποίο επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη του!
Τώρα τι σόι αλληλεγγύη είναι αυτή από ένα κόμμα που υπάρχει επειδή του το επιτρέπει η ΕΕ και το επιτρέπει επειδή συμφωνεί με τους κανόνες, τις συνθήκες, τη στρατηγική της, αυτή δηλαδή στην οποία οφείλονται τα δεινά του λαού, θα σας γελάσουμε.
Αυτή η ΕΕ και η στρατηγική της προς όφελος των μονοπωλίων ευχάριστα ακούει προτάσεις όπως αυτές που απευθύνει το ΚΕΑ, υποτίθεται προς όφελος του λαού, στην πραγματικότητα όμως προς όφελος της πλουτοκρατίας. «Διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους. Ανάληψη από την ΕΚΤ μέρους του χρέους. Προώθηση επενδύσεων για την κοινωνική ανάπτυξη»...
Είτε διαγραφεί μερικώς είτε καθόλου το χρέος, είτε επέλθει ανάπτυξη είτε βουλιάξει ο καπιταλισμός περισσότερο στην κρίση του, χωρίς ανατροπές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας σε βάρος του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για τους λαούς άσπρη μέρα δε θα ξημερώσει. Σε βαθύ και παρατεταμένο σκοτάδι θα μένουν όσο δεν αποφασίζουν τώρα να οργανώσουν την πάλη τους εναντίον των μονοπωλίων, των διακρατικών τους ενώσεων όπως η ΕΕ, των πολιτικών τους εκπροσώπων σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Ολα τα άλλα του ΚΕΑ δεν είναι παρά ο φερετζές δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα της διαχείρισης του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου