Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η λάσπη θα τους γίνει μπούμερανγκ


Την επομένη της 48ωρης απεργίας και της καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, προσπάθησε να συνδέσει τον κλεφτοπόλεμο ανάμεσα στους προβοκάτορες και τις αστυνομικές δυνάμεις με τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να κρατήσουμε την καλή εικόνα που είχε βγάλει η Ελλάδα όλο αυτόν τον καιρό σαν κόρη οφθαλμού (...) Για παράδειγμα, μία επιχείρηση πάνω στον Βράχο της Ακρόπολης, κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, από το να ανεβάζουν άνθρωποι ένα πανό. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα δώσουμε μια μάχη σώμα με σώμα πάνω στο Βράχο, διακινδυνεύοντας τα αρχαία ή τη ζωή κάποιων ανθρώπων, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανεβάζει το πανό του». Λίγες μέρες μετά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, είπε ότι οι πολιτικοί έφθασαν στο σημείο να φοβούνται τους ανθρώπους και την κοινωνία, με αποτέλεσμα τελικά να περιφρονούν το 1/5 των εργαζομένων της χώρας που δουλεύει στον τουρισμό και παράγει το 20% του ΑΕΠ. Στο ίδιο ραδιόφωνο, ο Γ. Τσακίρης, πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας, έκανε λόγο για «αυτοχειριασμό του τουρισμού στην Ελλάδα», με αφορμή τις εργατικές κινητοποιήσεις που σκόπιμα μπέρδεψε κι αυτός με τις προβοκάτσιες, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδης, ο οποίος ωμά και χωρίς περιστροφές, είπε ότι «δεν μπορεί 20 άνθρωποι να μπλοκάρουν τα λιμάνια, πρέπει να βρεθεί ένα μορατόριουμ τους τουριστικούς μήνες με τις διαδηλώσεις».
***
Κυβέρνηση και εργοδοσία φτιάχνουν το κλίμα για να εξαπολύσουν το επόμενο κύμα της συκοφαντικής επίθεσης στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα. Κεντρικό πεδίο της προπαγάνδας τους αναδείχνεται και φέτος ο τουρισμός. Στο πρόσωπο των ναυτεργατών, που χτυπιούνται αλύπητα από το Μεσοπρόθεσμο και οι συντάξεις τους τραβάνε τον κατήφορο, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που δουλεύουν μόνο μερικούς μήνες το χρόνο ολοένα και λιγότεροι και με ολοένα και πιο εντατικοποιημένη δουλειά σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και πολλοί παραμένουν απλήρωτοι, όπως στην Κρήτη, των νησιωτών, που παραμένουν όλη τη χρονιά στην απομόνωση και το καλοκαίρι είναι αφημένοι στις «καλές προθέσεις» του εφοπλιστή για να μετακινηθούν από και προς τον τόπο της κατοικίας τους, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ετοιμάζονται να χτυπήσουν με ψέματα και κάλπικη προπαγάνδα το ταξικό κίνημα, συνολικά τους αγώνες του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της.
***
Είναι πολύ γελασμένοι όμως αν νομίζουν πως έτσι θα υπονομεύσουν την ταξική πάλη. Τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται. Η κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης, με οργάνωση στα σωματεία, με ολοένα και μεγαλύτερη δράση περισσότερων εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, με το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, είναι όρος επιβίωσης για την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Για να βάλουν εμπόδια στα φριχτά αντεργατικά μέτρα, για να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε όφελός τους παντού, στα συνδικάτα, στο πολιτικό επίπεδο, συγκεντρώνοντας δυνάμεις για την αντεπίθεση και τη ρήξη. Οση λάσπη κι αν επιχειρήσουν να ρίξουν, θα τους γίνει μπούμερανγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου