Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Ιδέες» διάσωσης των κερδών του κεφαλαίου...



Γρηγοριάδης Κώστας
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ σκέψης αυτή η Ευρωπαϊκή Ενωση, βρε παιδί μου! Και τι δεν έχει ανακοινωθεί για το ελληνικό χρέος...: Γαλλική πρόταση, γερμανική πρόταση, γαλλική πρόταση Νο 2.
Μετακύλιση ομολόγων, επιλεκτική χρεοκοπία, εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών, εναλλακτική πρόταση τραπεζιτών, εναλλακτική πρόταση ασφαλιστικών εταιρειών, ευρωομόλογα και πάει λέγοντας.
Το συμπέρασμα είναι σαφές: Οταν πρόκειται για να ασφαλίσουν και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των λαών, είναι εργατικότατοι, εφευρετικότατοι και εξαιρετικά δημιουργικοί.
Είναι εμφανές φυσικά ότι όλα αυτά τα σχέδια και οι ιδέες, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν ένα κοινό σημείο: Οτι ο τελικός λογαριασμός θα πληρωθεί από τους εργαζόμενους, με φόρους και κατάργηση δικαιωμάτων.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ μας κυβερνώντες, δηλώνουν ...χαρούμενοι που έχουν συμβάλει - όπως λένε - στην έναρξη ενός τέτοιου διαλόγου με τις προτάσεις τους και τις αντιλήψεις τους.
Ετσι, για να μην ξεχνάμε ότι κάθε άλλο παρά «εξαναγκασμένοι» είναι να ακολουθούν τις αποφάσεις της ΕΕ. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της όλης ιστορίας ακριβώς γιατί εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα: Αυτά του ευρωπαϊκού (όσο και παγκοσμιοποιημένου) κεφαλαίου.
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ...ΠΙΑΣΑΜΕ το υπονοούμενο από τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου υποτίθεται «κατά της βίας» και «υπέρ της δημοκρατίας» και της «ελεύθερης έκφρασης των απόψεων».

Γρηγοριάδης Κώστας
Δε μας λέει τώρα και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του; Νέο αντιαπεργιακό νόμο; Απαγόρευση των διαδηλώσεων; Ενισχυση των κατασταλτικών μηχανισμών; Περιορισμό δικαιωμάτων όσων αμφισβητούν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές; `Η μήπως όλα μαζί;
Ο,τι και να έχει πάντως, να είναι βέβαιος ότι ...δε θα του περάσει. Κατανοούμε τις ανάγκες τους να ενισχύσουν με ένα αυταρχικό πλέγμα τις πολιτικές τους αλλά δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου