Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Καταγγέλλει την ένταση των συνδικαλιστικών διώξεων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία της αξιώνει από σωματείο να κατονομάσει ποια μέλη του συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση!



Παρέμβαση στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά Ν. Ποιμενίδη έγινε χτες από την Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης Ν. Ξουράφη για το πρωτοφανές, όπως χαρακτηρίστηκε από τους συνδικαλιστές, γεγονός να καλείται σωματείο και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συνδικάτο Επισιτισμού με εισαγγελική παραγγελία να υποδείξει και μάλιστα ενόρκως, τα μέλη του που συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση! Και επιπλέον, όταν η κινητοποίηση αυτή αφορούσε αυθαίρετη απόλυση συνδικαλίστριας μέλους της διοίκησης του Σωματείου!
Η παραγγελία έχει δοθεί από την εισαγγελία Αθηνών, ωστόσο όπως ξεκαθαρίστηκε από τους συνδικαλιστές, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές δρουν ενιαία και η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να τροφοδοτήσει την παραπέρα ένταση των διώξεων σε βάρος σωματείων και συνδικαλιστών που σε ό,τι αφορά τις αρχές του Πειραιά, ήδη έχουν «στήσει βιομηχανία» μηνύσεων και δικαστικών διώξεων σε βάρος σωματείων όπως είναι τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αυτεπάγγελτα.
Σε ό,τι αφορά το Συνδικάτο Επισιτισμού, στις αρχές του Ιούνη εμφανίστηκε στο σωματείο παραγγελία που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς Αστυνομικά Τμήματα στην οποία αναγράφεται: «Παρακαλούμε να ενεργήσετε προκαταρκτική εξέταση: Ευρεθούν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και κατοικίας της Π.Α. (...) και ληφθεί ανωμοτί εξέτασή της. Ερευνήστε προς ανακάλυψη λοιπών αγνώστων δραστών»! Με τη σειρά τους τα Αστυνομικά Τμήματα, όπως αυτό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καλούν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού να καταθέσουν ενόρκως «ποια άτομα του ανωτέρω Συνδικάτου μετείχαν στη συγκέντρωση».
Πέρα από το προκλητικό της φράσης «λοιποί δράστες» σε βάρος μελών του Συνδικάτου, πλήθος ερωτημάτων προκαλεί και το γεγονός ότι η υπόθεση αφορά κινητοποίηση που έγινε πριν από δύο χρόνια, στις 22 Οκτώβρη του 2009. Η Α.Π. είχε απολυθεί τότε από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Λαζαρίδη επειδή ως όφειλε αντέδρασε στην εκ περιτροπής εργασία που επέβαλε ο εργοδότης σε βάρος των εργαζομένων και σε άλλα αντεργατικά μέτρα. Ο εργοδότης αφού απέλυσε τη συνδικαλίστρια στις 23 Οκτώβρη 2009, δηλαδή ένα 24ωρο μετά την κινητοποίηση κατέθεσε και μήνυση, απαιτώντας «την ποινική της δίωξη» «και κάθε υπεύθυνου που συμμετείχε στη συγκέντρωση».
Από τους συνδικαλιστές ξεκαθαρίστηκε στον εισαγγελέα ο οποίος αρνήθηκε να πάρει θέση, ότι δεν πρόκειται να «δώσουν» κανένα μέλος του συνδικάτου βορά στις διωκτικές αρχές και στην εργοδοσία, και ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια συνολικά σε αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου