Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βάζει πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Κριτική περί «ανακύκλωσης των ίδιων προσώπων» και ανασχηματισμό - «ομολογία αποτυχίας»



Η σαφής πρόθεση να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ήταν το επίκεντρο της παρέμβασης της ηγεσίας της ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Πίσω από τους εντυπωσιοθηρικούς χαρακτηρισμούς και τα άσφαιρα φραστικά πυρά, όπως ότι πρόκειται για «ανακύκλωση των ίδιων προσώπων» και ανασχηματισμό που αποτελεί ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, η ηγεσία της ΝΔ σπρώχνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή της πολιτικής της, φροντίζοντας μάλιστα να βάλει στην «ατζέντα» μέτρα ενίσχυσης της «ρευστότητας» και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, έσπευσε να καταθέσει στο νέο υπουργό Οικονομικών μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων στην κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Ευ. Βενιζέλο να αναλάβει πρωτοβουλίες στις εξής κατευθύνσεις:
  • «Να βάλει και πάλι μπροστά τα έργα των συμβάσεων παραχώρησης - ανάμεσα στα οποία και οι 5 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι - τα οποία έχουν ουσιαστικά σταματήσει» (σ.σ. κάτι που ήδη η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και για το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τράπεζες και κατασκευαστές παρέχοντας πρόσθετες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις).
  • «Να επισπεύσει την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ».
  • «Να προχωρήσει στον απαραίτητο συμψηφισμό οφειλών (σ.σ. επιχειρήσεων) από και προς το Δημόσιο».
  • «Να προνοήσει για τη συνέχιση της παροχής εγγυήσεων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, έτσι ώστε οι πιστώσεις αυτές να φθάσουν στην πραγματική οικονομία».
  • «Να αναλάβει πρωτοβουλία αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή η Παγκόσμια Τράπεζα».
Ολες αυτές οι κινήσεις, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα, για να υπάρξει η αναγκαία εκείνη ένεση ρευστότητας σε μια αγορά που το έχει ζωτική ανάγκη».
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συναινετική λύση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μπορεί να ναυάγησε προσωρινά, αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. Αυτό δείχνουν και τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στα οποία πρωταγωνίστησαν και οι δύο πλευρές, έχοντας σε πρώτο πλάνο τη συναινετική λύση στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Κατά τα λοιπά, στο επίπεδο των εντυπώσεων ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε ότι «ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική». Δεν παρέλειψε βέβαια να την επικρίνει γιατί «συνεχίζεται η διάλυση των δύο πρωταθλητών της οικονομίας μας, του τουρισμού και της ναυτιλίας», απηχώντας τις διαθέσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου