Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Θέλουν «γενικό ξεπούλημα»!


Μπορεί να ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», με το οποίο ξεπουλιέται μέχρι το 2015 ένα πολύ μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας για 50 δισ. ευρώ, αλλά σε κάποιους φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό.
Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» στις 29 Ιούνη 2011, δηλαδή την παραμονή της ψήφισης του «Μεσοπρόθεσμου». Υποστηρίζουν πως «ο στόχος για την άντληση 50 δισ. ευρώ δεν είναι και τόσο εφικτός», ενισχύοντας την άποψη αυτή και με σχετική έρευνα του ινστιτούτου «Privatization Barometer». Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, «από τα 50 δισ. ευρώ, τα πιο "ώριμα" περιουσιακά στοιχεία προς πώληση αντιστοιχούν μόλις σε ποσό περί τα 13,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε συμμετοχές σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα σε περιουσιακά στοιχεία που είναι ακόμη πιο δύσκολο να εκτιμηθούν».
Ουσιαστικά η εφημερίδα διατυμπανίζει απευθυνόμενη προς την ελληνική κυβέρνηση: «Δώστε κι άλλη δημόσια γη. Κι άλλα ακίνητα ή πολιτιστική κληρονομιά θα πρέπει να προστεθούν στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, προκειμένου να βγει το πρόγραμμα, γιατί αλλιώς δε βγαίνει»!
Ανοιξε, λοιπόν, η όρεξη στο μεγάλο κεφάλαιο και ουσιαστικά ζητά το γενικό ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και των μνημείων της χώρας. Να βγει, δηλαδή, όλη η περιουσία του λαού «στο σφυρί»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου