Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Φταίνε οι διαδηλωτές για το μακελειό στο Σύνταγμα!

Προκλητικός ο Χρ. Παπουτσής, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και καθοδήγηση της επίθεσης σε βάρος του λαού

Το χάος στην πλατεία Συντάγματος δημιουργήθηκε από καπνογόνα διαδηλωτών, δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι τραυματίες, αλλά διαδηλωτές με πανάκριβο εξοπλισμό στο Μετρό, οι φερόμενοι ως παρακρατικοί ήταν θύματα βίας διαδηλωτών, ενώ η αστυνομία δεν δρα μυστικά στις διαδηλώσεις! Αυτούς τους απαράδεκτους και προκλητικούς ισχυρισμούς μετέφερε χθες στην Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής,αναφερόμενος στα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, για τα οποία έγινε ευρύτατη συζήτηση.
Ο Χ. Παπουτσής υποστήριξε αρχικά ότι το κλίμα μέσα στο οποίο έγιναν τα επεισόδια ενισχύθηκε από έκκληση που απηύθυνε ο Μ. Θεοδωράκης, η οποία αναγνώσθηκε από τα μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος. Πρόσθεσε ότι στην πλατεία μεταφέρθηκε «απίστευτος αριθμός καπνογόνων» που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, για την οποία δεν ευθύνονται τα δακρυγόνα των αστυνομικών δυνάμεων, αφού «το δακρυγόνο κάνει ένα νέφος το οποίο διαλύεται μετά από λίγο» (!), αναφέροντας ότι στην πλατεία Συντάγματος ίσχυσαν «οι κανόνες του αντάρτικου πόλης». Σημείωσε, παράλληλα, ότι «η Κερατέα ήταν η προπόνηση για όποιο ενδεχόμενο θα είχαμε στο μέλλον».
Οσον αφορά το βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο δείχνει άτομα με πολιτικά και λοστούς να βρίσκονται αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και στην συνέχεια ανάμεσα στις γραμμές των ΜΑΤ, υποστήριξε ότι τα άτομα αυτά «ουδεμία σχέση έχουν με τις αστυνομικές αρχές», αλλά «προέρχονται από επιχείρηση απεγκλωβισμού η οποία έγινε σε μία καφετέρια στην οδό Οθωνος όπου ευρισκόμενοι αυτοί εκεί με σημαίες και σίδερα δέχθηκαν την επίθεση αγανακτισμένων πολιτών, κάποιων άλλων πολιτών, οι οποίοι τους εγκλώβισαν», οπότε «η αστυνομία επιχείρησε τη διάσωσή τους».
Επίσης, είπε ότι «είναι εργαζόμενοι στο χώρο της ΕΘΕΛ» και πως «ορισμένοι εξ αυτών συμμετείχαν σε διάφορες καταδρομικές επιθέσεις με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών». Μάλιστα, παρέθεσε και το επιχείρημα ότι δεν κρατούν γκλομπ αστυνομικού άλλα «σίδερο από ένα ράφι». Οσον αφορά τους εγκλωβισμένους στο μετρό, υποστήριξε πως μέσα δεν υπήρχαν τραυματίες, αλλά «διαδηλωτές με μάσκες ακριβότερες από τις μάσκες που χρησιμοποιεί η αστυνομία και οι οποίοι ξεκουράζονταν προκειμένου να επανέλθουν και να συνεχίσουν». Συνολικά μάλιστα έθεσε και το ερώτημα: «Τι είναι η αστυνομία; Κάποια κλειστή οργάνωση; Κάποια οργάνωση που λειτουργεί με μυστικότητα;».
Για «σκηνές που μυρίζουν παρακράτος» μίλησε παρεμβαίνοντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αποδίδοντας όμως το πρόβλημα στην διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει«εξασφάλιση της δημόσιας τάξης». Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις για τις επιδόσεις τους, έδωσε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας πως «οφείλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά του ελληνικού λαού που χθες είχαν περισσότερη ψυχραιμία από ό,τι κάποιοι από εμάς μέσα στην αίθουσα».
Απροκάλυπτα κυνικός ήταν στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πλατεία είναι αυθόρμητη. Το οργανωμένο να φοβάστε, όπως αυτό που γίνεται στα λιμάνια και όχι το αυθόρμητο». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι «ούτε μια ποινή δεν έχει ανακοινωθεί για όσους παρενέβησαν το καθήκον τους» από την πλευρά της αστυνομίας και ζήτησε την παραίτηση Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου