Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ευθεία συκοφαντική επίθεση στο ΠΑΜΕ

Αξιοποίησε τις προβοκάτσιες για να εκτοξεύσει απειλές στο οργανωμένο κίνημα, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί βάσει οργανωμένου σχεδίου

«Ορισμένα θλιβερά γεγονότα» (!)χαρακτήρισε, χτες, σε συνέντευξή του τη διήμερη, προβοκατόρικη και ανελέητη επίθεση της Αστυνομίας στους διαδηλωτές, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος. Δε δίστασε, μάλιστα, για λογαριασμό της κυβέρνησης να πάει ένα βήμα παραπέρα την προβοκάτσια σε βάρος του λαϊκού κινήματος, μπερδεύοντας σκόπιμα στην ίδια συνέντευξη τη δράση των εντεταλμένων προβοκατόρων με το ταξικό κίνημα και τη μαζική πολιτική πάλη, με κοινό παρονομαστή τον άθλιο ισχυρισμό ότι «πλήττεται ο τουρισμός».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,84», ο υπουργός απέρριψε κάθε κυβερνητική ευθύνη για το οργανωμένο μακελειό που έγινε προχτές στο Σύνταγμα, αποδίδοντάς το «σε λίγους κουκουλοφόρους», τους οποίους αξιοποίησε για να εκτοξεύσει απειλές στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Είπε συγκεκριμένα ο Π. Γερουλάνος:
«Αυτό το οποίο έβγαλε η εικόνα, χθες, σε όλο τον κόσμο, είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι μια χρονιά, η οποία έχει ξεκινήσει καλά, έχει αρχίσει να επιστρέφει ο τουρισμός στην Ελλάδα (...) Αν τα γεγονότα μείνουν εκεί, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί, αλλά δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το πράγμα, διότι θα κάνει μια τεράστια ζημιά (...) Αυτή τη στιγμή πρέπει να κρατήσουμε την καλή εικόνα που είχε βγάλει η Ελλάδα όλο αυτό τον καιρό σαν κόρη οφθαλμού. Καταλαβαίνουν όλοι - και όσοι βρίσκονται στην πολιτική και περνούν τα δύσκολα μέτρα, τα οποία πρέπει να περάσουμε - τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος θέλει να διαμαρτυρηθεί. Αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο είναι να παραδίδεται η πόλη σε λίγους κουκουλοφόρους, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κάνουν τη ζημιά τους, χωρίς να σκέφτονται το κόστος για τη χώρα».
Ολα τα παραπάνω δεν ήταν παρά ο πρόλογος για να επιτεθεί ο Π. Γερουλάνος στο ΠΑΜΕ και τους εργατικούς αγώνες, λέγοντας: «Για παράδειγμα, μία επιχείρηση πάνω στον Βράχο της Ακρόπολης, ξέρετε, κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, από το να ανεβάζουνε άνθρωποι ένα πανό. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα δώσουμε μια μάχη σώμα με σώμα πάνω στο Βράχο, διακινδυνεύοντας τα αρχαία ή τη ζωή κάποιων ανθρώπων, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανεβάζει το πανό του και να λέει αυτά τα οποία θέλει να πει μέσα από αυτό το μέσο. Αυτές δεν είναι σοβαρές διαδικασίες και το αποτέλεσμα είναι ότι ο κόσμος αντιδράει σε αυτές πολύ περισσότερο από την πολιτεία. Εγώ θυμάμαι πέρσι κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν πει ότι δεν μετράνε τα Μάρμαρα, εμείς μετράμε. Ε, τους γύρισε την πλάτη το πανελλήνιο, ακριβώς επειδή όλος ο κόσμος ξέρει ότι αυτή δεν είναι μορφή διεκδίκησης».
Οι συνειρμοί που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Π. Γερουλάνος σε βάρος των ταξικών δυνάμεων είναι άθλιοι και επιβεβαιώνουν ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η συκοφάντηση του ΠΑΜΕ, ως όρος αναγκαίος για να χτυπηθεί συνολικά το λαϊκό κίνημα. Το ίδιο έκαναν η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της και τα κόμματα συνεργάτες της και την περίοδο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στην περίπτωση της δολοφονίας των υπαλλήλων της «Μαρφίν», ή όταν το ΚΚΕ ανάρτησε το πανό στην Ακρόπολη με το σύνθημα του ξεσηκωμού.
Οι απειλές Γερουλάνου δείχνουν ότι το ταξικό κίνημα είναι αυτό που τρομάζει πραγματικά την κυβέρνηση και την αστική τάξη, γι' αυτό φτάνουν και στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η δράση του πλήττει δήθεν το «δημόσιο συμφέρον», λέγοντας μάλιστα συνειδητά ψέματα ότι συμβολικές ενέργειες όπως αυτές με τα πανό στην Ακρόπολη καταδικάζονται από το λαό. Αντίθετα, η απήχησή τους στην αφύπνιση του λαού είναι τέτοια που αναγκάζει την κυβέρνηση να καταφύγει στο ψέμα και τη συκοφαντία για να τις απαξιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου