Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: Καλούν σε υποταγή


Με ένα μπαράζ ανακοινώσεων, οι κατά τα άλλα σιωπηλοί τουριστικοί φορείς για το «Μεσοπρόθεσμο» και τις καταλυτικές συνέπειές του στη χώρα και στο λαό, συνέστησαν χτες «αυτοσυγκράτηση», προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους και την εφαρμογή μιας πολιτικής που γεμίζει τις τσέπες των ισχυρότερων από αυτούς, όταν οι εργατικές οικογένειες υποφέρουν.
Ο Σύνδεσμος των Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA θεωρεί ότι με τα επεισόδια «πληγώθηκε βάναυσα η πρωτεύουσα, τραυματίστηκε ο ελληνικός τουρισμός στο σύνολό του».Με εισαγγελικό ύφος και αφού εκτίμησε ότι τα γεγονότα ανατρέπουν τις προσδοκίες, σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατό να μην τηρούνται οι νόμοι του κράτους, κόμματα και κοινωνικές ομάδες να κινούνται σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων, σε βάρος του ελληνικού τουρισμού, σε βάρος των τουριστών που επισκέπτονται την πρωτεύουσα, σε βάρος των επιχειρήσεών μας και τελικά σε βάρος της εθνικής μας οικονομίας».
Εκτός «τόπου και χρόνου», οΣύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζήτησε από όλους (κυβέρνηση, κόμματα, κοινωνικές ομάδες) «άμεση εφαρμογή μορατόριουμ για αποφυγή νέων επεισοδίων»!
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους «να επανεξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας τους, προκειμένου να μην υπονομεύεται ο τουρισμός».
Η πρόκληση της ανάδειξης του τουριστικού κέρδους των μεγαλοεπιχειρηματιών σε «εθνική υπόθεση» συναγωνίζεται την πρόκληση της απαίτησης, ουσιαστικά, υποταγής σε μια πολιτική καταστροφική για το λαό, αλλά ευεργετική για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.
Από την άλλη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ζητούν αποζημιώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου