Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εμπροσθοφυλακή οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε τόπο δουλειάς


  • Μεγάλη η επιτυχία της απεργίας
  • Μήνυμα συνέχισης και έντασης του αγώνα με οργάνωση και σχέδιο

Οι σπουδαστές, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έδωσαν δυναμικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους
Associated Press
Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή!
Αυτό ήταν το μήνυμα της μεγάλης 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 Ιούνη, που πραγματοποίησε η εργατική τάξη της χώρας μας, με πρωτεργάτη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Αυτό το μήνυμα έστειλαν τα ταξικά συνδικάτα σε κυβέρνηση, πλουτοκρατία, τρόικα, στους κάθε λογής προβοκατόρικους μηχανισμούς. Αυτή είναι η απάντηση στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία και την καταστολή. Η ταξική πάλη συνεχίζεται. Ακόμη κι αν τα μέτρα πέρασαν στη Βουλή η εργατιά τα καταψήφισε. Δεν τα νομιμοποιεί, συνεχίζει την καθημερινή πάλη στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στις λαϊκές γειτονιές. Εκεί που ζει και εργάζεται ο λαός. Εκεί που πονάει η εργοδοσία. Εκεί που τα βάρβαρα μέτρα καταστρέφουν τη ζωή της εργατιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Με σχέδιο και οργάνωση κατά τόπο δουλειάς και κατά κλάδο.
Η 48ωρη απεργία ήταν μια δύσκολη μάχη, που οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ και χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν παλικαρίσια. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΑΣΕΒΕ, τη φτωχή αγροτιά που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΥ, τη νεολαία του ΜΑΣ και τις γυναίκες της ΟΓΕ. Τόσο η προετοιμασία και η οργάνωση της απεργίας, όσο και αυτές οι 48 ώρες ήταν μια σκληρή αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση που έβγαλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καμιά υποχώρηση! Κανένας συμβιβασμός! Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα, με ένταση της οργανωμένης δουλειάς, με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα, με πειθαρχία, με περιφρούρηση. Η εργατιά δε θα λυγίσει, δε θα γονατίσει... Για δύο μέρες χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου και τα παιδιά τους ήταν στο «πόδι» διαδηλώνοντας πολύμορφα και περιφρουρώντας την απεργία.
Σκληρή αναμέτρηση στους τόπους δουλειάς
Από τα χαράματα έξω από τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας (φωτ. από το εργοστάσιο της «Coca - Cola» Σχηματάρι)
Τρίτη 28 Ιούνη. Από τις 4 τα ξημερώματα, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονταν εκεί που δίνεται η αληθινή μάχη, η μάχη με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στα γιαπιά, στις επιχειρήσεις, στο λιμάνι. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη η μάχη της απεργίας έχει ήδη αρχίσει. Η εργοδοσία, φυσικά, δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Σε εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις, σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σε βιομηχανικές περιοχές μεγάλων πόλεων, οι φρουρές της περιφρούρησης παίρνουν θέση. Σε όλους τους κλάδους, χώροι δουλειάς κλείνουν, στα εργοτάξια δε δουλεύει «σφυρί», απ' το λιμάνι του Πειραιά δε λύνει κάβος. Η επιτυχία της απεργίας, απ' την πρώτη στιγμή, είναι μεγάλη.
Λίγες ώρες αργότερα, χιλιάδες κόσμου συρρέουν στις πλατείες σε 66 πόλεις σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, χιλιάδες εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία στο Σύνταγμα. Φτάνουν από διάφορες γωνιές της Αθήνας ξεσηκώνοντας το κέντρο της πόλης με το αγωνιστικό τους κάλεσμα. Εκεί, οι σημαίες και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ αλλά και τα συνθήματα, που δε σταματούν, δίνουν τον παλμό για πολλές ώρες: «Τώρα με το ΠΑΜΕ οργάνωση παντού, πανίσχυρη να γίνει η δράση του λαού» και «Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Τα πανό δίνουν το στίγμα: «Σκλάβους δε θα μας κάνετε, δε θα υποταχθούμε. Με ενότητα κι αγώνα θα αντεπιτεθούμε». Στη 1 μ.μ., πραγματοποιείται πορεία μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Το απόγευμα, νέα συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και από εκεί νέα πορεία προς το Σύνταγμα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, περιφρουρημένα, αντιμετωπίζει την απόπειρα προβοκάτσιας, ανασυντάσσεται και πραγματοποιεί πορεία στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
48 ώρες μάχης
«Μείωση 30% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο» γράφει το πανό του ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα
Τετάρτη 29 Ιουνη. Τα χαράματα, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται και πάλι στις πύλες των εργοστασίων. Οπως στο Σχηματάρι στο εργοστάσιο της COCA - COLA, όπου η απεργιακή φρουρά από νωρίς το πρωί έδωσε δύναμη στη δύναμη των εργαζομένων. Δεν «άναψε» μηχανή. Η εργοδοσία «σκυλιάζει» κατά τη δεύτερη μέρα της απεργίας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μάχης που δόθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ και της ΧΑΛΚΟΡ, με πάνω από 1.000 εργαζόμενους, του ομίλου Στασινόπουλου: Η εργοδοσία, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, «ξήλωσε» τα κάγκελα απ' την πίσω πλευρά του εργοστασίου, χρησιμοποιώντας ...οξυγόνο, μη μπορώντας να «σπάσει» την περιφρούρηση των ταξικών δυνάμεων. Σε κλάδους όπως Μέταλλο, Κλωστοϋφαντουργία, Τύπος - Χαρτί, στους οικοδόμους, η απεργία σημειώνει μεγάλη επιτυχία, όπως και την προηγούμενη μέρα. Από νωρίς το πρωί κομβόι αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ κατευθύνεται προς τα διόδια των Αφιδνών, τα οποία και «ανοίγει» για ώρες. Αντίστοιχα, η μάχη της περιφρούρησης δίνεται σε όλη την Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση είναι στο Αγαλμα Βενιζέλου και από εκεί με δυναμική πορεία καταλήγει στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Ταυτόχρονα, σε όλη τη χώρα οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποιούν καταλήψειςσε δημαρχεία, τράπεζες, δημόσια κτίρια (π.χ., εφορείες, γραφεία της ΔΕΗ) και αναρτώνται πανό με τις λαϊκές διεκδικήσεις.
Στην Αθήνα, στις 9 π.μ., οι προσυγκεντρώσεις δείχνουν και την επιτυχία της συγκέντρωσης. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι «γεμίζουν» ασφυκτικά με εργαζόμενους, νεολαίους, αυτοαπασχολούμενους και γυναίκες. Συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες 44 πόλεις της χώρας, από την Κομοτηνή και τα Γιαννιτσά μέχρι την Ικαρία, το Ηράκλειο και τη Λέρο. Χιλιάδες λαού, σε όλη την Ελλάδα, λένε «όχι» στο «Μεσοπρόθεσμο», λένε «όχι» στα βάρβαρα μέτρα, λένε «όχι» στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας - κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Στην Αθήνα, η πορεία προσεγγίζει το Σύνταγμα, όπου και παραμένει. Η Πανεπιστημίου «γεμίζει» με τα λάβαρα και τα πανό του ΠΑΜΕ.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά
Η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη κατευθύνεται προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης
Motion Team
Παρά το όργιο «χημικού πολέμου» που έχουν εξαπολύσει κατασταλτικοί μηχανισμοί, σε αγαστή συνεργασία με τις ομάδες κουκουλοφόρων, οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ανασυντάσσονται στην Ομόνοια, όπου και παραμένουν για πολλές ώρες, μέχρι και το απόγευμα: «Αυταπατάται η κυβέρνηση, είναι γελασμένοι όλοι αυτοί αν νομίζουν ότι το κίνημά μας μπορεί να τρομοκρατηθεί, να κάνει πίσω από αυτού του είδους την καταστολή (...) Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αυτή την υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε και τη δίνουμε σε όλο εκείνον τον κόσμο που έχει προσδοκίες από το ΠΑΜΕ», δηλώνει εκείνη την ώρα ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Αμέσως μετά το «όχι» του ΚΚΕ στη Βουλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατευθύνεται στην Ομόνοια και ενημερώνει τους συγκεντρωμένους για τη συζήτηση που έγινε, τα ωμά εκβιαστικά διλήμματα και καλεί τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με γερό, ταξικό εργατικό κίνημα, απέναντι στους μηχανισμούς που στήνει και θα στήσει η αστική εξουσία προκειμένου να τσακίσει ή να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου