Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αμετανόητοι υπονομευτές των αγώνων

«Δε νοούνται μέτρα που ανεπανόρθωτα αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους και επιβάλλονται χωρίς ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο και κοινωνική προστασία όπως συνέβη στην Ελλάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων παρεμβαίνοντας στις εργασίες της φετινής Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.
Ενώ δηλαδή είναι πεντακάθαρο ότι η αντιλαϊκή επίθεση είναι προσχεδιασμένη εδώ και χρόνια, θα είναι ανελέητη, χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς να εξαιρεί κανέναν κλάδο, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ενίστανται επειδή το έγκλημα γίνεται χωρίς προετοιμασία και χωρίς διάλογο. Αυτός είναι ο καημός τους και μάλιστα το ομολογούν ευθαρσώς παραμονές πανεργατικής πανελλαδικής 48ωρης απεργίας! Σα να λένε στους εργάτες «παλέψτε για να σας δεχτούν στο τραπέζι που ετοιμάζουν τη δολοφονία σας». Γι' αυτό και με κάθε ευκαιρία η καραμέλα που πιπιλάνε είναι «ο κίνδυνος για την κοινωνική συνοχή είναι εμφανής».
Την ώρα που, βασικός όρος για την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια και την προοπτική των αγώνων των εργαζομένων είναι ακριβώς να δυναμώσουν την πάλη τους σε γραμμή σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία, οι εργατοπατέρες πασχίζουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν την εργατιά εγκλωβισμένη σε επικίνδυνες αυταπάτες. Κι αυτό είναι τρανή απόδειξη του υπονομευτικού τους ρόλου, αλλά και της στάσης - δράσης που θα αναπτύξουν και μπροστά στην κρίσιμη 48ωρη απεργία. Οι εργάτες πρέπει να τους ξεμπροστιάσουν και αποδυναμώσουν, τώρα, ολόπλευρα, μια για πάντα. Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ για δυνατούς ταξικούς αγώνες κόντρα στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου