Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Φορτώνει στους μαθητές το βάρος της ευθύνης

Χτες, τη μέρα που αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας είπε ότι τώρα ακολουθεί για τους υποψηφίους η πιο σημαντική διαδικασία του διαγωνισμού των εξετάσεων: «Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Μία επιλογή με γνώμονα τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά και τις εθνικές ανάγκες, καθώς κριτήριο πλέον οφείλει να είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση μέσα στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που θα πρέπει να δημιουργήσει η χώρα», δήλωσε κατά λέξη.
Δηλαδή, φορτώνει τους νέους που συμπληρώνουν μηχανογραφικό, όχι μόνο με το βάρος της επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, αλλά και με το βάρος ...των αναπτυξιακών προοπτικών που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Λες και oι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας κρίνονται από τα μηχανογραφικά των 18χρονων (!) και όχι από τις επιλογές του κεφαλαίου, από τις πολιτικές που ακολουθούνται και από τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχει η χώρα στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού συστήματος...
Γνωρίζει πολύ καλά η υπουργός από πού καθορίζονται οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Αλλά, λέγοντας τα παραπάνω, θέλει να προετοιμάσει ουσιαστικά τους νέους για την εργασιακή ζούγκλα που θα συναντήσουν μετά τις σπουδές, να τους φορτώσει με την ευθύνη ότι αυτή η ζούγκλα είναι και δική τους ευθύνη, οφείλεται και στις δικές τους - λαθεμένες, ίσως - επιλογές. Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου