Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Κιμπαριλίκια» στους τραπεζίτες

Σε πρόωρες εξοφλήσεις κρατικών ομολόγων μέχρι και 6 μήνες νωρίτερα από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες έχει προχωρήσει στο τελευταίο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, εξοφλώντας στο ακέραιο, χωρίς απολύτως κανένα «κούρεμα», τις «υποχρεώσεις» απέναντι στους τραπεζίτες. Πρόκειται για αποπληρωμές παλιότερων κρατικών δανείων και για ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία διευκολύνουν τις ανάγκες σε ρευστότητα του τραπεζικού κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα με το παραπάνω, κάθε τρις και λίγο προσφεύγουν, ξανά και ξανά, στις τράπεζες για ολιγόμηνα δάνεια (3ηνης, 6μηνης διάρκειας), προκειμένου να συμπληρώσουν τις εκταμιεύσεις από τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς, για να καλύψουν τα νέα παραγόμενα «ελλείμματα» που αφήνει πίσω της η κλιμακούμενη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό.
Οι συμφύσεις, οι κολεγιές που αναπτύσσουν μεταξύ τους κράτος και μερίδες της πλουτοκρατίας είναι απόλυτα μέσα στην καθημερινότητά τους, είναι φαινόμενο που γιγαντώνεται, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Δεν μπορούν να κάνουν ούτε μέρα χωρίς την αμοιβαία αλληλοστήριξη. Ετσι και η λαϊκή αντεπίθεση, για να έχει αποτέλεσμα, μόνον ενιαία μπορεί να ξεδιπλωθεί, απέναντι στα μονοπώλια και τους κάθε είδους πολιτικούς διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου