Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση για την Υγεία


Ανακοίνωση

 
Προς όλους τους εργαζόμενους, εργαζόμενες, τους νέους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους στους εργολάβους στο χώρο της υγείας, τους μετανάστες και τους ασθενείς της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

 
    Η αντιλαϊκή επίθεση είναι σε εξέλιξη. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την κάμψη των δημόσιων ελλειμμάτων, οι δυνάμεις του κεφαλαίου, με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, μεθοδεύoυν την εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος της εργατικής και λαϊκής οικογένειας τη στιγμή που η αστική τάξη χαρίζει δις ευρώ στους καπιταλιστές από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
    Σχεδιάζεται νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις κλπ. Με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που είχε και αίτημα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, επιχειρείται νέα μείωση μισθών. Μια από τις βασικές πλευρές της επίθεσης είναι οι εξελίξεις και στην υγεία.
    Η κυβέρνηση με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που έφερε και ψήφισε το καλοκαίρι για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, μετατρέπει ακόμα περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία σε Α.Ε. και επιχειρήσεις άγριας εκμετάλλευσης των ασθενών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Μεθοδεύει τη γενίκευση της πληρωμής στα επείγοντα περιστατικά, την ανακοστολόγηση της ιατρικών πράξεων και εξετάσεων (π.χ χειρουργικές, διαγνωστικές, τεχνολογικές πράξεις κ.λ.π) την παραπέρα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
Επιδιώκει την επιβολή της εργασίας σε συνθήκες γαλέρας με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την μείωση μισθών    Η κατάσταση είναι τέτοια που κυριολεκτικά θα πεθαίνουν άνθρωποι καθώς η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ θέλει τα κρατικά έσοδα να πηγαίνουν στις τσέπες της πλουτοκρατίας και όχι να εξασφαλίζεται το λαϊκό δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και την πρόνοια.
    Οι υγειονομικοί δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας. Να μη δεχτούμε να διώχνονται άρρωστοι ,άνεργοι και εργαζόμενοι που δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα νοσήλια. Να μη δεχτούμε την πολιτική του φτωχοκομείου, της εκμετάλλευσης της αρρώστιας για να έχουν έσοδα και κέρδη τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
    Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους και σε αυτούς πρέπει να ανήκει. Να κοινωνικοποιηθούν όλα τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στην υγεία και το φάρμακο και να τεθούν όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
    Σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η πάλη και η οργάνωση της δράσης όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων στην υγεία. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας για σύγχρονες υπηρεσίες και υποδομές υγείας που θα στοχεύουν στην σύγχρονη πρόληψη και προστασία της υγείας του λαού.   
Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας – πρόνοιας, παραμένουν στηρίγματα της εργοδοσίας και γνήσιοι εκφραστές της εργατικής αριστοκρατίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι με τις ευλογίες αυτών των δυνάμεων στηρίχτηκε και στηρίζεται η πολιτική συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο δράσης των εταιρειών στις υπηρεσίες των Δημόσιων νοσοκομείων.
    Η ανασυγκρότηση, η ενίσχυση του ταξικού πόλου, της γραμμής της ρήξης, της σύγκρουσης και της ανυπακοής στο χώρο της υγείας είναι όρος για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η δημιουργία του κλαδικού συνδικάτου υγείας θα αποτελεί εργαλείο στα χέρια όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακές σχέσεις, για να οικοδομηθεί η φωνή αντίστασης σε κάθε νοσοκομείο .
    Χρειάζεται να δώσουμε απάντηση στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου με την ενεργή συμμετοχή όλων και την κλιμάκωση του αγώνα στο μέτωπο της κοινωνικής συμμαχίας (εργαζομένων , αυτοαπασχολούμενων και φτωχής αγροτιάς). Να μαυρίσουμε τους συνδυασμούς, στις ερχόμενες εκλογές, που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της υπερκομματικότητας.


  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ


  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΧΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.


  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΗ. ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ.


  • ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.


  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (stage, επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στους εργολάβους) ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.


  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΕ. ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.


  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 
    Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου