Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

     

Aφού το «καρότο» της «συμμετοχικής δημοκρατίας» μέσω της διαβούλευσης δεν έπιασε, η κυβέρνηση προχωράει στο «μαστίγιο»!
Το Υπουργείο  Παιδείας αναγκάστηκε να εκδώσει εγκύκλιο για τον «ορισμό» των «800 Ολοήμερων Δημοτικών σχολείων ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος».
Υπενθυμίζουμε ότι:
    • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των εκπαιδευτικών απέρριψαν και συνεχίζουν να απορρίπτουν παταγωδώς όλο το «πακέτο» της αντιδραστικής μεταρρύθμισης όπως αυτό επιχείρησαν να το περάσουν μέσω της «αυτοαξιολόγησης», των «πιλοτικών σχολείων» κλπ...
    • Το κλίμα της ανυπακοής γιγαντώθηκε, αγκαλιάζοντας εκπαιδευτικούς και σχολεία.
    • Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις Γονέων κατήγγειλαν την επιχείρηση αυτή νομιμοποίησης του σχολείου–επιχείρησης, του διαφοροποιημένου και κατηγοριοποιημένου σχολείου των δεξιοτήτων,  του σχολείου της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας....
Η πολιτικής τους για το «νέο σχολείο», είναι συνέχεια της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού. Είναι διατεθειμένοι, αναγκασμένοι και εντεταλμένοι, να προχωρήσουν πάσει θυσία τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους.
Οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να οργανώσουν άμεσα την πάλη απέναντι σε αυτή την εξέλιξη. Με εξορμήσεις, παραστάσεις, θα δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης και του αγώνα.
Θα  μας βρίσκουν μπροστά  τους σε κάθε γωνιά  της Ελλάδας!
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, ιδιαίτερα αυτούς των 800 σχολείων να πρωτοστατήσουν για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα! Είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. Ενάντια στη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών τους.
Να  γίνει πράξη η  ανυπακοή!
  • Άμεσα να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίζουν ανυπακοή στις εντολές και στις εγκυκλίους. Απειθαρχία στα σχέδια τους.
  • Τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί ο καθένας μέσα στο χώρο δουλειάς του. Να μετατραπεί το κάθε σχολείο που ορίστηκε σε κέντρο αντίστασης και απειθαρχίας.
  • Καλούμε σ’ αυτή την κατεύθυνση τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να πάρουν καθαρή θέση εναντίωσης και να απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος αυτή.

Το  διαφοροποιημένο  σχολείο «ΑΕ»– 
το σχολείο των δεξιοτήτων
δε  θα περάσει!

Υ.Γ. Για την  καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των ανυπακοής και της απειθαρχίας, ο κατάλογος των σχολείων αυτών και οι εγκύκλιοι Φ. 3/609/60745/Γ1 της 28/5/2010, Φ. 12/620/61531/Γ1 της 31/5/2010 και Φ.50/62036/Γ1 της 1/6/2010, υπάρχουν στο www.edupame.gr.

                      1/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου