Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους εκπαιδευτικών των βαθμολογικών κέντρων, τους γονείς και τους μαθητές


 

Η Υπουργική Απόφαση για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα είναι μια ακραία κοροϊδία. Πρόκειται για απόφαση που επί της ουσίας λέει: «Οι εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι στα βαθμολογικά κέντρα θα πληρωθούν μεν άμεσα-σε τρεις δόσεις τον Ιούνη-Ιούλη-αλλά με μείωση των αποδοχών τους από 5% έως 63%!!!». Η εγκύκλιος αυτή δε μπορεί να γίνει αποδεκτή όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από κάθε εργαζόμενο, από κάθε γονιό που ξέρει τι θα πει βιοπάλη και μεροκάματο.

Όταν οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να απέχουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών δεν το έπραξαν γιατί διαφωνούσαν με τον τρόπο πληρωμής αλλά για το ύψος των περικοπών στις αμοιβές τους. Απείχαν επίσης ένεκα και του κυβερνητικού εμπαιγμού (αφού διόρθωσαν τα μισά γραπτά, μετά ξεφούρνισε η κυβέρνηση ότι θα πληρωθούν με τα…μισά λεφτά)!

Η κυβέρνηση -ως συνήθως υποκριτικά- επικαλείται την αγωνία των παιδιών και των γονέων για την απρόσκοπτη έκδοση των αποτελεσμάτων. Για την όλη εξέλιξη η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Γονείς-εκπαιδευτικοί-μαθητές, με Ενιαίο Μέτωπο Πάλης και αγώνα είναι ανάγκη να αποκρούσουν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική του μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ-πλουτοκρατίας-ΜΜΕ.


 


 

Ούτε βήμα πίσω!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την ΑΠΟΧΗ στα βαθμολογικά κέντρα. Συνεχίζουμε μέχρι η κυβέρνηση να δεσμευτεί ώστε οι αποδοχές μας να είναι τουλάχιστον στο επίπεδο των περσινών αμοιβών και η πληρωμή άμεση.


 

Καμιά θυσία-Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία


 


 

Αθήνα 14/6/2010


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου