Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

4 Οκτώβρη – Μέρα αλληλεγγύης στο λαό του Πακιστάν

 
Η τραγωδία που χτύπησε το λαό του Πακιστάν δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητους τους Έλληνες εργαζόμενους.
Οι πλημμύρες στο Πακιστάν ήταν μία «προαναγγελθείσα» τραγωδία και προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ενός καθεστώτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μικρής μειοψηφίας των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστών προστατών τους. Οι πλημμύρες ήταν ένα ακόμα συντριπτικό χτύπημα σε ένα λαό 170 εκατομμυρίων, όπου πάνω από το ένα τρίτο διαβίωνε πριν τις πλημμύρες, σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Σήμερα οι πληγέντες ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 12% του πληθυσμού, οι άστεγοι τα 4,6 εκατομμύρια. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους
1.600 σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της Πακιστανής κυβέρνησης.
Περίπου
έξι εκατομμύρια άνθρωποι, εξ αυτών 3,5 εκατομμύρια παιδιά, είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό όπως η χολέρα και η δυσεντερία, η ηπατίτιδα Α και Ε και ο τυφοειδής πυρετός Η πείνα είναι μία ακόμη άμεση απειλή για τους πληγέντες.
Η οργή των πληγέντων διογκώνεται και ξεχειλίζει καθώς τους αντιμετωπίζουν σαν ζώα. Τους πετούν πακέτα με τρόφιμα σαν να είναι σκυλιά. Αναγκάζουν τον κόσμο να δίνει μάχη για ένα πακέτο.
Μπροστά σ' αυτή τη κατάσταση το ΠΑΜΕ δεν περιορίζεται μόνο σε μηνύματα αλληλεγγύης προς το λαό του Πακιστάν, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να εκφραστεί και έμπρακτα η συμπαράσταση των εργαζόμενων και του λαού της χώρας μας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε να ορίσει την 4 Οκτώβρη 2010 ημέρα αλληλεγγύης στο λαό του ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
Σε επαφή που έχουμε με τα συνδικάτα του Πακιστάν, εκτός από χρήματα, οι βασικές ανάγκες σε υλικά είναι: Νερό – λάδι- ζάχαρη – γάλα σε σκόνη.
Σε μια περίοδο που ο λαός της χώρας μας βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστική ανάπτυξης και αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές που μετατρέπει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε σύγχρονους δούλους προς όφελος των μονοπωλίων και έχοντας πιρκρή πείρα από την αλληλεγγύη των ιμπεριαλιστών και διαφόρων ανθρωπιστικών – ΜΚΟ κλπ. οργανώσεων, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, αλλά και τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνων και των φτωχών αγροτών, τις οργανώσεις των γυναικών και της νεολαίας, τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην ημέρα αλληλεγγύης στο λαό του ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
Να κάνουμε πράξη το σύνθημα
ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου