Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πού το πάνε;... (συνέχεια)


 

Οταν πριν από ένα χρόνο ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή δέκα μέρες νωρίτερα για να κρυφτούν οι πομπές της ΝΔ στα σκάνδαλα, ξεσηκώθηκε σάλος (ορθά!), καταγγέλθηκε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» (ορθά!), επί βδομάδες το θέμα ήταν πρώτο σε πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων (ορθά!), σχολιαστές, αναλυτές και τηλεπαραθυρόβιοι «τραβούσαν τα μαλλιά τους» (ορθότατα!).

Τώρα, προχτές, το ΠΑΣΟΚ έφερε μια τροπολογία με την οποία καταργεί τη Βουλή όχι για 10 ή 20 μέρες, αλλά στο διηνεκές!

Στο διηνεκές, κάθε διακανονισμός, συμφωνία, σύμβαση της Ελλάδας με ξένα κέντρα, δε χρειάζεται έστω και αυτήν την τυπική κύρωση από το Κοινοβούλιο, το οποίο απλώς «θα ενημερώνεται»!

Αυτή είναι η «δημοκρατικότητα» του Παπανδρέου και του υπουργού του επί των Οικονομικών.

Πρόκειται για κίνηση πρωτοφανή, για πράξη επαίσχυντη, για ενέργεια εξωφρενική που κονιορτοποιεί κάθε έννοια στοιχειώδους αστικοδημοκρατικής νομιμότητας.

Ρωτάμε:

Πώς εξηγείται, όσοι επί Καραμανλή «διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους» (των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μηδέ εξαιρουμένων), τώρα να το έχουν βουλώσει;

Πώς εξηγείται μια τέτοια πράξη, μέσα σε ένα 24ωρο, να υποβιβάζεται σε 18η είδηση και στην πορεία να «εξαφανίζεται»;

Πώς εξηγείται οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τηλε-ανακριτές που κόπτονται για τη «νομιμότητα» των απεργιών και των λαϊκών κινητοποιήσεων να μη βγάζουν άχνα για μια τόσο έκδηλα πραξικοπηματική εξέλιξη;

Θα λάβουμε κάποια απάντηση;

`Η μήπως το συγκεκριμένο θέμα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες των ανωτέρω «δημοκρατών» και πρόκειται για ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί απευθείας στα «αφεντικά» (τους);..

Ριζοσπάστης 11 Μάη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου