Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Δελτίο τύπου για επίθεση κατά στελέχους του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

    

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου Σταμάτη Πελάη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, όταν μαζί με άλλους συνδικαλιστές και την επιθεώρηση εργασίας έκαναν ελέγχους σε ξενοδοχείο της περιοχής από τον Προβατά Γιάννη, πρώην δήμαρχο του Εσπέριον Κερκύρας, στέλεχος της Ν.Δ. και τους τραμπούκους του.

Η σημερινή επίθεση, όπως και οι προηγούμενες κατά του ΠΑΜΕ με δικαστικές διώξεις, με παραπομπές στο άρθρο 15 στελεχών του για απόλυση, με απειλές και άλλα κατασταλτικά μέτρα έχουν κοινή αφετηρία και στόχο: το χτύπημα του ΠΑΜΕ, την κατατρομοκράτηση των εργαζόμενων, την υποταγή τους στην αντεργατική πολιτική, την υποταγή τους σε κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας που αποθρασύνεται.

Όλος αυτός ο «συρφετός» υπηρετεί την πολιτική του κεφαλαίου, που θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Θέλει αποκλειστικά και μόνο να συμβάλλει να στρωθεί ο δρόμος για μεγαλύτερη κερδοφορία της πλουτοκρατίας και η κυβέρνηση απλόχερα έχει συμβάλλει σ' αυτό, με εργαζόμενους «σκλάβους», και το ΠΑΜΕ είναι εμπόδιο σ΄ αυτά τα σχέδια. Καταλαβαίνουν όλοι αυτοί μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ., το κόμμα του προβοκάτορα Καρατζαφέρη τη γνωστή τρόικα (Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ), όλα τα αρπακτικά ότι οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ, ακουμπούν στο ΠΑΜΕ, συμμετέχουν και συσπειρώνονται και ότι το ΠΑΜΕ είναι η δύναμη αναχαίτισης της πολιτικής τους. Γι' αυτό «σκούζουν» κρυφοί και φανεροί εχθροί των εργαζόμενων.

    Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί και απαντάει με περισσότερη οργάνωση των εργαζόμενων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, με πειθαρχία, με περισσότερη περιφρούρηση. Ρίχνει βάρος στη δράση του για να μην νομιμοποιηθούν τα αντεργατικά μέτρα στη συνείδηση των εργαζόμενων. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά θα απορρίψουν τη βάρβαρη πολιτική, θα μπουν στη μάχη, θα νικήσουν και καμιά τρομοκρατική ενέργεια και κανένας τραμπούκος δε θα μας σταματήσει.


 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου