Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση-καταγγελία για τα τοπικά ΜΜΕ



Η εξαφάνιση από την πλειονότητα και του τοπικού Τύπου της είδησης ότι από χτες το πρωί υπάρχει 48ωρη πανελλαδική απεργία από τα ταξικά σωματεία, δείχνει τι είναι αυτό που πράγματι φοβίζει τους καπιταλιστές. Εκεί πρέπει να 'ναι στραμμένη και η προσοχή των εργατών: Στο πώς θα κάνουν ακόμα πιο ισχυρή τη δύναμή τους.
Από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΜΕ κάλεσε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη 48ωρη απεργία, η συντριπτική πλειονότητα των τοπικών ΜΜΕ κράτησαν «άκρα του τάφου σιωπή». Δεν υπήρξε γι' αυτά είδηση, δεν ενημέρωσαν, ούτε καν χτες, παραμονή της απεργίας. Μαγαζιά των καπιταλιστών είναι, όπλα του πολέμου τους ενάντια στο λαό είναι. Την απεργία, όπλο των εργατών ενάντια στο κεφάλαιο, θα προπαγάνδιζαν;
Μάλιστα σήμερα, που κορυφώθηκαν οι απεργιακές εκδηλώσεις στην Καστοριά με συγκέντρωση και ομιλία στις 10 το πρωί απέναντι από τη Νομαρχία και ενώ σε όλη την Ελλάδα υπήρξε τεράστια απήχηση στη 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της ξετσίπωτης απεργοσπασίας των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τα τοπικά ΜΜΕ, εκτός ενός, έθαψαν την απεργιακή κινητοποίηση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Φαίνεται πως η... κολοκυθιά του αριθμού των νέων δήμων στο νομό που θα φέρει η αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” και οι κοκορομαχίες στο ΔΣ του Δήμου Καστοριάς ότι δεν άφησαν τον απαραίτητο χρόνο στα τοπικά ΜΜΕ για να ασχοληθούν με την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ σήμερα... Και δεν είναι η μοναδική φορά που το κάνουν. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι.
Η Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αποσιώπηση από τη συντριπτική πλειονότητα των τοπικών ΜΜΕ των εκδηλώσεων και των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ η οποία έχει αποκτήσει το χαρακτήρα πρόκλησης. Υπενθυμίζουμε στους διευθυντές των τοπικών ΜΜΕ ότι χρησιμοποιούν δημόσια συχνότητα, ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο το στρέφουν ενάντια σε αυτούς στους οποίους ανήκει, δηλαδή στους εργαζόμενους. Να γνωρίζουν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δε γίνεται αποδεχτή ούτε από το ΠΑΜΕ, ούτε από τους εργάτες, τους ανθρώπους του μόχθου της Καστοριάς οι οποίοι έτσι κι αλλιώς, γνωρίζουν ότι μοναδική φωνή τους, είναι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902».

Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ
22 Απρίλη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου